Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravko Marić:

'U HDZ neću ući, a s Todorićem i Jollyjem imam dobar odnos'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
21.07.2019.
u 13:40

I s Todorićem i s poduzetnikom Jollyjem imao sam dobar odnos i ne vidim razlog da to skrivam ili bježim od toga. Ali ključno je je li taj odnos vodio prema nečemu što sam napravio, a nisam smio. Odgovorno tvrdim da nisam, kaže Marić.

Na izvanrednoj sjednici u petak sabor je izglasao povjerenje novim ministrima, ali i dvojici novih potpredsjednika Vlade - Davoru Božinoviću i Zdravku Mariću. Oporba je pritom kao jednu od glavnih zamjerki navela nejasne razloge rekonstrukcije. 

Ministar financija i novi potpredsjednik Vlade Zdravko Marić komentirao je njihove kritike za N1.

- Naravno da se uvijek propituju dodatni elementi, ali njegovo je pravo kao predsjednika Vlade, koji je najodgovornija osoba ne samo u Vladi nego i u državi, da pokrene i poduzme određene aktivnosti - poručio je Marić.

Osvrnuo se i na nagađanja da je premijer Andrej Plenković preuzimanje nove funkcije uvjetovao Marićevim ulaskom u stranku. Kazao je da u HDZ neće ući, ali da je zahvalan jer su mu ukazali povjerenje.

- Nekoliko puta smo imali i takve vrste razgovora, ali ono što on i ja razgovaramo su prije svega ekonomske i financijske teme. Znate i sami da premijer jako velik naglasak stavlja na ekonomska pitanja - i u našem programu i on kao premijer na tome stalno inzistira, kako još jače pokrenuti hrvatsko gospodarstvo jer nam je to jedan od osnovnih prioriteta. Kratki odgovor na to pitanje - moja odluka je bila da, ako mogu pomoći u ovakvom kapacitetu, ja sam s tim suglasan i tako sam povjerenje dobio.

Dodao je i da činjenica da najveća hrvatska stranka daje povjerenje jednom čovjeku koji nije njezin član da obnaša funkciju ministra svjedoči da iskaznica HDZ-a nije uvijet za dolazak na važne pozicije.

- Samo rezultati su ono što je mjerljivo i što bi trebalo gledati kod svakoga od nas - smatra Marić.

Kazao je i da je vizija i provedba programa Vlade bio osnovni kriterij po kojem su izabrani novi ministri. 

- Ali svakome se nađe zamjerka. Koja je osnovna zamjerka meni? To što sam radio u Agrokoru. Radio sam u Agrokoru kao najvećoj privatnoj komapniji u Hrvatskoj i šire u regiji.

- I s Todorićem i s poduzetnikom Jollyjem imao sam dobar odnos i ne vidim razlog da to skrivam ili bježim od toga. Ali ključno je li taj odnos vodio prema nečemu što sam napravio, a nisam smio. Odgovorno tvrdim da nisam - zaključio je Marić.

Komentara 23

Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
14:03 21.07.2019.

Kako kaže Nino - Agrokorovo čudo od djeteta!

SM
san.martino
14:26 21.07.2019.

A ne bit ces prijatelj sa antom iz skvera!

Avatar Tračalo
Tračalo
15:26 21.07.2019.

on je ministar koji najviše radi a možda i zbog tereta gazde koji mu visi na leđima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije