Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
likvidacija pukanića

Tvrdi da nije posjećivao Matanića, a na popisu je posjetitelja

pukanić suđenje
POOL/PIXSELL
01.06.2010.
u 09:52

Suđenje se nastavlja u ponedjeljak kada će se odlučiti o preostalim dokaznim prijedlozima, a ovisno o toj odluci, u srijedu bi moglo početi iznošenje obrane.

ZAGREB - Tomislav Pribanić, koji je polovinom travnja na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočio na suđenju optuženima za likvidacije Ive Pukanića i Nike Franjića, jučer je ponovo sjeo na klupu za svjedoke. Sudsko vijeće odlučilo ga je ponovo ispitati i to nakon što je iz zatvora u Sremskoj Mitrovici dobilo dopis iz kojeg proizlazi da je Pribanić posjećivao Matanića tamo te da mu je donosio pakete. Budući je Pribanić kazao da je Matanića upoznao preko svog vjenčanog kuma Tomislava Marjanovića (krunskog svjedoka, op.a.) te da ga je vidio jednom u životu, Ivana Kršul, predsjednica vijeća htjela je razjasniti nejasnoće.

>>Matanić: Čudio sam se što me policija nije zvala nakon likvidacije

- Jeste li ikada bili u Sremskoj Mitrovici kod Roberta Matanića? - pitala je sutkinja.

- Ne, nikada - odgovorio je svjedok.

- Kako onda objašnjavate da je vaše ime na dopisu koji je stigao iz zatvora? - pitala je dalje sutkinja.

- Ne znam kakav je to papir, ali ja kategorički tvrdim da nikada tamo nisam bio, to se može provjeriti - nije se dao Pribanić.

Ništa mu ugodnije nije bilo ni kada ga je ispitivao tužitelj Slobodan Šašić, kojeg je pak zanimalo, može li Pribanić iz svoje ćelije vidjeti zatvorsko šetalište.

- Mogu - odgovorio je Pribanić.

- Kreću li se po tom šetalištu neki od ovdjde prisutnih optuženika? - pitao je dalje tužitelj.

- Kreću - kratak je bio Pribanić.

- Tko konkretno? - pitao je dalje tužitelj.

- Robert Matanić - odgovorio je svjedok.

- A vidite li iz svoje ćelije njegovu? - pitao je dalje tužitelj.

- Ne, jer je njegova soba zaštićena aluminijskom zaštitom - odgovorio je svjedok.

- A je li moguće iz ćelije komunicirati s drugim zatvorenicima? - pitao je dalje tužitelj.

- Je, jer svi nešto viču i dobacauju, no s Matanićem nisam komunicirao jer sam tada bio u karanteni - kazao je svjedok.

Tužitelja je dalje zanimalo tko je i kada od Pribanićevih odvjetnika posjećivao Pribanića, točnije je li to bilo prije njegovog svjedočenja sredinom travnja. No iako je Pribanić kazao da su mu dolazili odvjetnici, tvrdio je da se ne može sjetiti je li to bilo prije no što je svjedočio u slučaju Pukanić. Uz to Pribanić se požalio da ga se sustavno maltretira jer ga “USKOK i policija stalno istražuju” te je opet ponovio da je spreman ići i na poligraf jer on govori samo istinu.

Komentara 1

Avatar sultan46
sultan46
17:32 01.06.2010.

Ja ne razuijem ni sudije ni sudstvo,,uvijek kad se nekoga posjeti mora se to evindetirat,,kada tko i vrijeme,,da nisu sposobni to provjeriti..cccccc

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije