Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
europsko vijeće

Tusk organizira sastanak o migrantskoj krizi: Pozvani Tihomir Orešković i Tomislav Nikolić

European Council President Donald Tusk arrives at a European Union leaders extraordinary summit on the migrant crisis, in Brussels, Belgium September 23, 2015. European Union leaders meet for an extraordinary summit dedicated to tackling the arrival of hu
Foto: Reuters/PIXSELL
12.02.2016.
u 21:50

Pored Tuska i Junckera na radnoj večeri će biti hrvatski premijer Tihomir Orešković, slovenski premijer Miro Cerar, srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić i makedonski predsjednik Gjorge Ivanov

Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk organizira u sljedeću srijedu sastanak s čelnicima zemalja koje se nalaze na zapadnobalkanskoj migrantskoj ruti, među kojima i hrvatskim premijerom Tihomirom Oreškovićem, objavilo je Europsko vijeće.

„U srijedu, 17. veljače, predsjednik Tusk će organizirati sastanak o zapadnobalkanskoj migrantskoj ruti. Čelnici Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije pridružit će se predsjedniku Tusku i predsjedniku Komisije Jean-Claude Junckeru kako bi razgovarali o razvoju događaja u tom području“, kaže se u priopćenju Europskog vijeća.

Pored Tuska i Junckera na radnoj večeri će biti hrvatski premijer Tihomir Orešković, slovenski premijer Miro Cerar, srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić i makedonski predsjednik  Gjorge IvanovU uredu slovenskog premijera očekuju da će se na susretu raspravljati o konkretnim mjerama za jačanje kontrole migrantskog vala na granici Grčke i Makedonije.

Tusk organizira taj sastanak u sklopu priprema za summit EU-a, na kojem će migrantska kriza biti jedna od glavnih tema. Summit čelnika EU-a održava se 18. i 19. veljače i to je prvi summit na kojem će sudjelovati novi hrvatski premijer Tihomir Orešković. Na summitu će se razgovarati o provedbi dosad donesenih odluka na rješavanju migrantske krize. Rasprava će se usredotočiti na humanitarnu pomoć, upravljanje vanjskim granicama, provedbu akcijskog plana EU-Turska te o uspostavi centara za prihvat migranata.

>> Povećava se broj migranata na sjeveru Vojvodine

Komentara 8

SN
snajper
21:58 12.02.2016.

a gdje je u toj prici kolinda. Valjda i ona ima sta rec i bolje poznaje materiju

Avatar obrezani-hassan
obrezani-hassan
22:36 12.02.2016.

a kolinde nebude,da se ljubi s nikolićem

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
22:43 12.02.2016.

Sace dobiti pravu strategiju od oreskovica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije