Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izazvao mu nelagodu

Turudićeva strana priče: To je pusta cesta i zašto se baš za mene zalijepio?

Ivan Turudić
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/3
25.09.2019.
u 13:11

Mnogo je teži prekršaj ne postupati po nalogu policije, nego prebrzo voziti. Ja sam prebrzo vozio potican od policijskog automobila, objašnjava.

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić snimljen je u prebrzoj vožnji sjevernom bjelovarskom obilaznicom te se nije htio zaustaviti nakon što ga je prestigao policijski presretač. Zaustavljen je tek iz drugog pokušaja, a o tome je svjedočio bjelovarski policajac na raspravi na prekršajnom odjelu tamošnjeg Općinskog suda. Međutim, Turudić za cijeli slučaj ima drukčije objašnjenje.

Tvrdi da je prekršaju pridonijelo i ponašanje policije. Kako je već naveo, vozio se sa suprugom u autu te je u jednom trenutku iza sebe vidio sivi Audi A4 koji je vozio iza njega i nije davao nikakve znakove te ni po čemu nije mogao zaključiti da je riječ o presretaču. Kaže da je rotirke upalio tek kada ga je pretekao kod Barutane, a cijela situacija mu je, kako navodi, prouzročila nelagodu.

– To je pusta cesta i zašto se baš za mene zalijepio? Ja sam onda ubrzao i u tome je moj krimen – objašnjava Turudić i dodaje kako poziv za sud nije dobio, a tek je u medijima doznao da je policajac svjedočio kako je bježao od policije. Isto tako pita se i zašto protiv njega nije izdan prekršajni nalog za teži prekršaj – prenosi Dnevnik.hr.

– Mnogo je teži prekršaj ne postupati po nalogu policije nego prebrzo voziti. Ja sam prebrzo vozio potican od policijskog automobila – objašnjava.

Predsjednik Županijskog suda sada je državi dužan 1000 kuna, a ako kaznu plati u roku od 30 dana od primitka presude, može platiti samo dvije trećine. Uz to, čeka ga i 225 kuna sudskih troškova. 

Na komentare SDP-a da bi trebao dati ostavku kazao je samo kako ni njihov čelnik nije tako postupio kada je uhvaćen u još težem prekršaju.

– Mislim da je bio alkoholiziran pa nije dao ostavku. Jedino što ja mogu navesti jest da sam počinio prekršaj protiv sigurnosti javnog prometa i vozio sam prebrzo – zaključio je Turudić.

 

Komentara 48

IL
ilustrator
13:39 25.09.2019.

turudić nije pod kontrolom..sva su sredstva dopuštena da ga se "ukalupi"

VT
vecernji_tabloid_popa_tolja
14:00 25.09.2019.

Nemam nista protiv da i sud vidi kako je sirotinji koju represivni aparat progoni a sud to sve ozakoni.

Avatar Juki
Juki
13:36 25.09.2019.

Činjenica jest da presretači operiraju na taj način. i u zagrebackim prigradskim naseljima.! Naljepe se na zadnji kraj i navode na prekršaj. Zlatna metalic Toyota Avensis.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije