Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traži SE

Turska naredila uhićenje klerika Gulena zbog ubojstva ruskog veleposlanika

Foto: Reuters
1/2
02.04.2018.
u 18:44

Andrej Karlov govorio je na otvaranju izložbe u Ankari u prosincu 2016. kada ga je ubio hicima iz vatrenog oružja policajac koji nije bio na dužnosti

Turska je naredila uhićenje muslimanskog klerika Fetulaha Gulena i još sedmorice zbog ubojstva ruskog veleposlanika u Turskoj 2016., izvijestio je list Haberturk u ponedjeljak, dan prije dolaska ruskog predsjednika Vladimira Putina u posjet Ankari.

Andrej Karlov govorio je na otvaranju izložbe u Ankari u prosincu 2016. kada ga je ubio hicima iz vatrenog oružja policajac koji nije bio na dužnosti. Napadač je uzvikivao "Allahu Akbar" i  "ne zaboravite Alepo!" dok je pucao, očito misleći na umiješanost Rusije u rat u susjednoj Siriji. Ubila ga je policija. 

Putin će doputovati u utorak u dvodnevni posjet Turskoj i sastat će se s turskim predsjednikom Tayyipom Erdoganom i iranskim čelnikom Hassanom Rouhanijem. Te tri zemlje jamci su mirovnih pregovora u Astani na kojima je dogovorena uspostava zona deeskalacije diljem ratom razrušene Sirije.

Foto: REUTERS

Erdogan je izjavio da je Gulen odgovoran za ubojstvo ruskog veleposlanika, a klerik je tu optužbu odbacio. Erdogan također optužuje Gulenovu mrežu za neuspjeli vojni puč u srpnju 2016.

Komentara 5

TO
Toni70
22:59 02.04.2018.

Naravno da je svima jasno odavno o čem se radi . Naravno da Amerika skupa sa NATOM neda svoga čovjeka. Iako je bio jako uspiješan sa svojim receptomu u Ukrajini . Ovdje su saveznici Kurdi bili pre glasni prije "kamapanje"anje" =(terorističkog napada na vladajućeg Erdogana - "muslimana islamistu") .. Kad je vidio u praksi tko i kako mu se radi zaista o glavi Omrženi Erdoganu i je 100% shvatio tko su mu zapravo prijatelji a tko su mu smrtni neprijatelji. Koji su muški naoružali i instruirali financirali pokušaj njegove likvidacije .sa opozicijom i naoružanim- prijateljima saveznicima Krdima ..

ME
Menjik
19:54 02.04.2018.

lako nekoga kriviti kada je ubojica mrtav. istim metodama se i tito koristio. poslijeratne zrtve pripisao ustašama.

KA
Kameni
21:14 02.04.2018.

Ma nemoj molim te demokrata Erdogan se zabrinuo za ubijenog ruskog ambasadora. Mucak pokvareni mongolski. Vratiti reprocitetom kao neki dan EU cirkusu. Ako turski ambasador prezivi 3 kugle u celo nije kriv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije