Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez kompromisa

EU u razgovoru s Erdoganom nije postigao sporazum

Bojko Borisov, Donald Tusk, Recep Tayyip Erdogan i Jean-Claude Juncker
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
26.03.2018.
u 23:41

"Nismo dobili nikakav oblik konkretnog kompromisa danas", rekao je predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk

Čelnici Europske unije danas su rekli da nisu primili konkretne odgovore turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana na dug popis zabrinutosti izraženih zbog turske vojne operacije u Siriji i zbog uhićanja  novinara u samoj Turskoj, prenose agencije.

"Nismo dobili nikakav oblik konkretnog kompromisa danas", rekao je predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk novinarima nakon razgovora s Erdoganom u bugarskom gradu Varni. 

"No nadam se još uvijek da će to biti moguće u budućnosti... Samo napredak u tim pitanjima omogućit će nam da poboljšamo odnose EU i Turske, uključujući proces pristupanja Europskoj uniji", rekao je. 

Ranije u ponedjeljak Erdogan je na sastanku u Varni izrazio želju za ubrzanjem procesa pristupanja njegove zemlje koji ne napreduje.

Erdogan je izrazio nadu da su dva partnera izašla iz "vrlo teškog razdoblja" i smjerao pritom dobru suradnju Ankare i 28-osmorice u upravljanju migracijama i borbi protiv "terorizma", piše agencija AFP.

Summit u Varni organizirala je Bugarska koja predsjeda Europskom unijom i graniči s Turskom.

Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu:

Bojko Borisov, Donald Tusk, Recep Tayyip Erdogan i Jean-Claude Juncker
1/12

Komentara 3

HO
homofob
00:26 27.03.2018.

Turcin ima testisa pokazati da ima kicme! Anemicni nema kicme pokazati da nema testisa pa ga perkani stipaju za riticu a on se sramezljivo smijulji i ceka jos!

TO
Toni70
00:08 27.03.2018.

EU u razgovoru s Erdoganom nije postigao sporazum; Ne pristaje na diktaturu i zapadnu "kulturu" Ne pristaje da odstupi sa političkog vrha i da mu zapad sudi zbog zločina ... čudi me da nisu postigli a sporazum je super za za njega . Teroriste koji su sudjelovali u napadu i na legalnu vlast te je stradalo poginulo i ranjeno preko 1200 Turaka ... Se sada nalaze organizatori kao bjegunci na Zapadu a oni ih ne isporučuju Erdoganu jer su ustanovili ( Njemački parlament prozvao javno dokazao da su Turci Genocida narod ( njihovi djedovi !) Kao neće imati pošteno suđenje - jer Turci su genocidni i islamisti !¨!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije