Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON DVAJU NEĆAKA..

Turske vlasti uhitile Gulenovog brata optuženog za pripadnost terorističkoj skupini

Gulen
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
02.10.2016.
u 16:19

Od srpnja je zbog povezanosti s tim događajima, kao i s Gulenovom organizacijom Hizmet, uhićeno više od 32 tisuće ljud

Turska policija u nedjelju je pritvorila brata turskog klerika s američkom adresom Fethullaha Gulena kojeg vlasti optužuju za neuspješni pokušaj puča u srpnju, objavili su državni mediji. 

Kutbettina Gulena policija je nakon dojave pronašla u domu njegova rođaka u okrugu Gaziemir, u zapadnoj turskoj pokrajini Izmir, prenosi novinska agencija Anadolija.

On je prvi Gulenov rođak koji je pritvoren nakon pokušaja puča. Optužen je za "pripadanje naoružanoj terorističkoj skupini", objavila je Anadolija, dodavši kako ga trenutno ispituje antiteroristička policija. 

Fethullah Gulen, bivši Erdoganov saveznik koji od 1999. živi u SAD-u, optužen je za organizaciju pokušaja puča koji se dogodio 15. srpnja, što je on odbacio.

Od srpnja je zbog povezanosti s tim događajima, kao i s Gulenovom organizacijom Hizmet, uhićeno više od 32 tisuće ljudi.

Gulen ima petero braće, od kojih su dvojica preminula, te dvije sestre, prenose turski mediji. Nije poznato gdje se oni nalaze. 

Turske vlasti su u srpnju uhitile Gulenovog nećaka Muhammeta Saita Gulena u istočnom gradu Erzurumu kojeg se često smatra središtem njegovih pristaša. Još jedan nećak, Ahmet Ramiz Gulen, uhićen je u kolovozu u jugoistočnom gradu Gaziantepu. 

Turska je od SAD-a zatražila Gulenovo izručenje, te izrazila nezadovoljstvo zbog sporosti procedure oko tog procesa. 

>> Erdoğanov neprijatelj broj 1 Gülen miljenik je Zapada

Komentara 2

Avatar toxic alien
toxic alien
20:02 02.10.2016.

Demokracija na vrhuncu u kalifatu..., 32000 uhapsenih..., politicki neistomisljenici rastrkani po cijelom svijetu i u strahu za svoj zivot. Sto je najneugodnije u cijeloj ovoj prici, sultan je i Bakirov predsjednik, a Alija mu ostavio BiH u "amanet"...

MX
Mister X
19:29 02.10.2016.

Kasno pale i Turci pa gdje su do sada bili bijeda to se trebalo odmah učiniti ... Koliko zla im je naneseno a šteta koliko stotina milijuna ne Kuna nego Eura !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije