Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijedna knjiga

Turska posjeduje Bibliju u kojoj je Isus prorekao dolazak Muhameda

'19.05.2011. Trg svetog Marka, Zagreb- Reportaza o saborskoj knjiznici kojoj zastupnici proucavaju zakone i u kojoj se arhiviraju zapisnici i zakoni. Saborska Biblija vrijedna 16 000 kuna. Photo: Bori
'Boris Scitar/PIXSELL'
27.02.2012.
u 17:49

Bibliju staru 1500 godina na uvid je navodno zatražio papa Benedikt XVI., a knjiga je vrijedna 22 milijuna dolara

Papa Benedikt XVI. navodno je zatražio da pogleda Bibliju staru 1500 godina koja je pronađena u Turskoj, a u kojoj je navodno Isus prorekao dolazak Muhameda, piše Turkishnews.com.

Knjiga je pronađena još prije 12 godina, ali je bila skrivena. Njezina vrijednost procjenjuje se na 22 milijuna dolara.

– U skladu s islamskim vjerovanjem, ova knjiga Isusa tretira kao ljudsko biće, a ne Boga. U jednoj verziji Evanđelja Isus na pitanje "Kako će se zvati Mesija?" odgovara s "Muhamed" – kazao je turski ministar kulture i turizma Ertugrul Gunay.

On je potvrdio da je Vatikan zatražio na uvid Bibliju koju Turska posjeduje još od 2000. godine kada ju je policija zaplijenila u akciji protiv krijumčarenja.

Ključne riječi

Komentara 100

CI
cinbenik
18:44 27.02.2012.

Treba prvo procitati sta pise i utvrditi autenticnost,..............Ipak je to prije 1500 godina,ako je istina,Nisu tada pakovali jedni drugima,kazu da izmedju ostalog pise i da pise da Isus kaze da je covjek,a ne bog,a mi smo uceni drugacije............Treba utvrditi istinu...................I sa pronadjenim kostima,o kojim se pisalo.pa bar je sve to danas moguce......................

CI
cinbenik
19:03 27.02.2012.

A sto se tice vjerovanja ima mnogih i stariji od 2000 god.........pa recimo Zidovi,a sto je bio i Isus......ili je mozda bio Hrvat....................a da nespominjemo istocne vjere....................

MO
modovisisajteMaraschino
10:33 01.03.2012.

jedan je Bog a kako se zove je sasvim nevazno... samo su ljudi idioti pa to ne shvacaju....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije