Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Omiš

Turist u sandalama i bez vode po najvećem suncu išao s djecom na planinarenje, spasio ih HGSS

Foto: HGSS stanica Split
1/2
19.08.2022.
u 15:13

Na teren su iz Marušića odmah krenula četiri člana ispostave Omiš, a iz zaseoka Donje Tafre krenula su još tri pripadnika Stanice Split.

Splitska ispostava HGSS-a je u srijedu navečer, oko 21:50 sati, dobila poziv zbog troje stranih državljana koji su se izgubili na brdu poviše Marušića kod Omiša.

Na teren su iz Marušića odmah krenula četiri člana ispostave Omiš, a iz zaseoka Donje Tafre krenula su još tri pripadnika Stanice Split. Prethodno je uspješno uspostavljen kontakt s unesrećenima koji su poslali svoju lokaciju.

Turisti, otac i dvoje maloljetne djece, pronađeni su na markiranoj stazi prema Kosmatici, oko 23:30 sati. Zatečeni su u vidno iscrpljenom stanju, dehidrirani i prestrašeni. Na izlet su krenuli oko 15 sati, po velikoj vrućini, posve neopremljeni, bez ruksaka, dodatne odjeće, bez vode i hrane, bez rasvjete, te u posve neadekvatnoj obući – otac je bio u sandalama, prenijeli su HGSS-ovci.

Spašavatelji su im dali vode, utoplili ih, te ih otpratili do vozila, a potom i do apartmana.

Iz HGSS-a još jednom ponavljaju upozorenje svima koji namjeravaju razgledavati okolicu i ići na izlete da se informiraju o stazi kojom žele ići, provjere vremensku prognozu, pripreme adekvatnu odjeću i obuću, ponesu dovoljno vode (čak i viška!) i hrane, jave smjer kretanja, te da svakako izbjegavaju šetnju po visokim temperaturama!

VIDEO: Neobičan prizor u Zadru: More je doslovno proključalo, podignuta crvena zastava

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije