Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trošila na provod

Hrvaticu izručili u Njemačku: S računa starice podignula više od 30 tisuća eura

bankomat
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
23.11.2020.
u 22:07

Početkom ove godine uhićena je u Hrvatskoj i izručena Njemačkoj. Na sudu je sve priznala te je rekla kako je novac koristila za financiranje mobitela, elektronike te za odmor na skijanju. Umirovljenici je vratila 5.000 eura.

Okružni sud u Frankfurtu je na dvije godine uvjetne kazne zatvora osudio njegovateljicu jer je s računa starice podignula više od 30 tisuća eura.

Sutkinja je 30-godišnjakinji izrekla i zabranu obavljanja njegovateljskog posla, a njegovateljica se na sudu obvezla starici vratiti novac, navodi Fenix.

Prema presudi, njegovateljica je samo nekoliko tjedana nakon što je počela paziti na stariju i prilično zaboravnu umirovljenicu, došla u posjed njezine kreditne kartice.

Naime, starica nije koristila karticu jer se nije mogla sjetiti PIN-a, a nakon što joj je uzela karticu, njegovateljica se više nije pojavila kod 95-godišnjakinje.

Da nešto nije u redu s njezinim računom, starica je primijetila kad više nije mogla podignuti novac s banke zbog prekoračenja na računu, a u to vrijeme je njegovateljica već bila u Hrvatskoj. 

Početkom ove godine uhićena je u Hrvatskoj i izručena Njemačkoj. Na sudu je sve priznala te je rekla kako je novac koristila za financiranje mobitela, elektronike te za odmor na skijanju. Umirovljenici je vratila 5.000 eura.

Sud je to uzeo kao razlog za blagu uvjetnu kaznu. Policija u svom priopćenju nije navela identitet njegovateljice. 

Ključne riječi

Komentara 5

CH
chanchir
09:55 24.11.2020.

HDZovka na praksi?????

MX
Mister X
00:43 24.11.2020.

Ima sreću jer one druge starice i starci je nisu ni prijavili . Konačno s 95 godina šta će ti tolika lova .. I Konačno sad kad krene da vraća zna sudac po 300 eura ako se zaposli u Njemačkoj ili po 300 kuna odavde . Starica će do svoje love polako ali sigurno doći, za jedno 7 godina ili iz Hrvatske za samo 52 godine ...

Avatar Kordunusrcu.
Kordunusrcu.
07:19 24.11.2020.

Stoste napali tu nasu Hrvaticu,pa zena je mlada,puna zivota,mindja funkcionise(mozak nazalost ne),stace babi pare(novci),maloj trebaju,i to je to.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije