Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Trogiru odobreno dodatno vrijeme za radove na odlagalištu

Zmajlović: Zadovoljan sam aktivnostima koje su u zadnjih par mjeseci poduzete po pitanju gospodarenja otpadom u Trogiru, no posao se mora dovršiti
17. veljače 2014. u 16:41 0 komentara 106 prikaza
odlagalište otpada
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, koji se u ministarstvu sastao sa županom Splitsko-dalmatinske županije Zlatkom Ževrnjom, gradonačelnikom Makarske Tonćijem Bilićem i gradonačelnikom Trogira Antom Stipčićem, izrazio je zadovoljstvo poduzetim aktivnostima po pitanju gospodarenja otpadom u Trogiru i Makarskoj.

Naime, trogirsko i makarsko komunalno odlagalište zatvorila je inspekcija Ministarstva zaštite okoliša u listopadu i naložila njihovu sanaciju. Od tada su oba grada smeće dovozili na Karepovac u Splitu, no to je u međuvremenu zabranjeno te je pretprošli tjedan to odlagalište primilo posljednje kamione sa smećem iz Trogira i Makarske.

"Zadovoljan sam aktivnostima koje su u zadnjih par mjeseci poduzete po pitanju gospodarenja otpadom u Trogiru, no posao se mora dovršiti. Inspekcijsko rješenje iz listopada je bilo vrlo jasno, potrebno je uskladiti odlagalište,  ishoditi dozvole i pokrenuti sanaciju", rekao je Zmajlović, izvijestio je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.

marišćina,otpad,smeće trogir i makarska Ministre, u pomoć! Primorski gradovi pred ekološkom katastrofom trogir Stari grad Fotografije Trogira koje ostavljaju bez daha! smetlište,otpad Dokumentacija pripremljena Osijek bi mogao dobiti 9,5 milijuna kuna za sanaciju odlagališta Filipovica

Stipčić je rekao da su poduzeti važni koraci za uvođenje primarne selekcije kako bi se bitno smanjila količina otpada koja ide na odlaganje, intenzivno se radi na usklađenju odlagališta, a ishođena je i lokacijska dozvola za sanaciju odlagališta. Grad Trogir proveo je natječaj za izgradnju usklađene plohe za odlaganje koja će biti usklađena s pravilnicima i svim uvjetima zaštite okoliša, a za dovršenje tog postupka potrebno je određeno vrijeme.

Poštujući navedene objektivne okolnosti i potrebno vrijeme za dovršenje posla ali vodeći prije svega računa o zaštiti javnog interesa, inspekcija zaštite okoliša izdat će rješenje kojim će se odobriti privremeno skladištenje otpada na rok od maksimalno 90 dana pod strogim uvjetima zaštite okoliša, na nepropusnu plohu i uz obavezu dnevnog prekrivanja. Nakon isteka roka otpad se mora zbrinuti u propisno izgrađenim kazetama, odnosno na zakonom propisani način.

ANALIZA
Može li se scenarij SDP-a i Možemo! ponoviti na desnici? Evo što kažu analitičari
HUO
SAMO NA VEČERNJI TV-U OD 13 SATI
Doznajte kako se možete osigurati i financijski zaštititi od privatnih i poslovnih rizika
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.