Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dokumentacija pripremljena

Osijek bi mogao dobiti 9,5 milijuna kuna za sanaciju odlagališta Filipovica

smetlište,otpad
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/3
27.01.2014.
u 13:22

Sanaciju Filipovice iz europskih fondova osigurat će se 85% iznosa, a preostalih 15% snosit će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Grad Osijek ima mogućnost dobiti 9,5 milijuna kuna za sanaciju odlagališta Filipovica, koje je samo dva kilometra od središta Osijeka, objavili su danas Mihael Zmajlović, ministar zaštite okoliša i Ivica Vrkić, gradonačelnik Osijeka.

- Ministarstvo je preuzelo odgovornost za projekte zbrinjavanja otpada. Osijek je pripremio dokumente za sanaciju odlagališta i mi smo uputili poziv. Za prijavu imaju 60 dana, a Ministarstvo za odgovor ima još 60 no sve će to ići brže - kazao je Zmajlović te pozvao sve da pripreme dokumentaciju u prijave se za 554 milijuna kuna koje stoje na raspolaganju.

Naime, za sanaciju Filipovice iz europskih fondova može biti osigurano 85% iznosa, a preostalih 15% snosit će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Još oko 4,5 milijardi kuna bit će na raspolaganju iz fondova za programe 2014.-2020.

- Mi nismo favorizirani već smo pripremili dokumente. Drago mi je da imamo mogućnost povećati kvalitetu života i da će prostor koji je samo dva kilometra od središta biti na raspolaganju za poslovne i gospodarske aktivnosti i za park za obližnje naselje - kazao je Vrkić. Idući na redu za sanaciju je Samobor.

U Hrvatskoj je oko 300 odlagališta od kojih je preko 100 za sanaciju za što je potrebno je preko 2,5 milijarde kuna. Nakon Osijeka poziv za predaju dokumentacije za financiranje sanacije odlagališta dobit će i Samobor za odlagalište Trebež.

>>Zbog glomaznog otpada iz Zagreba pobuna u Mraclinu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije