Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DR. FRAN MIHALJEVIĆ

Tragedija u zagrebačkoj bolnici: Preminula beba stara nepunih mjesec dana, imala COVID

Zagreb: Zbog rijetkih komplikacija od korone preminuo jedanaestogodišnji dječak
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
02.11.2021.
u 18:28

Liječnici su se nastavili boriti za život djeteta još dva sata u Klinici, no beba nije preživjela

Ove je subote u Klinici za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' preminula COVID pozitivna beba stara tek 23 dana. Zasad nije potvrđeno da je novorođenče preminulo od COVID-19, doznaje 24 sata.

- Dana 20. listopada u Klinici je preminulo dijete staro 23 dana. Sve okolnosti smrti se utvrđuju te će nakon potrebne analize kompletne medicinske dokumentacije i eventualnih dodatnih postupaka javnost biti informirana o uzrocima smrti. Upućujemo iskrenu sućut obitelji u ovom teškom trenutku, piše u službenom odgovoru Klinike.

Kako se neslužbeno doznaje, beba je preminula oko 18 sati, tri sata nakon što su roditelji stigli u Kliniku s djetetom te čekali sat vremena da bi došli na red. Dok su čekali u automobilu, dijete je prestalo disati te su liječnici morali reanimirati na parkiralištu. 

- Evo i sad se tresem, koliko je to bilo strašno. Majka je viknula da beba ne diše, a doktori su je brzo uzeli iz auta i počeli reanimirati, rekla je žena koja je u to vrijeme čekala red ispred Zavoda.

Liječnici su se nastavili boriti za život djeteta još dva sata u Klinici, no beba nije preživjela. 

Ključne riječi

Komentara 34

DU
Deleted user
18:57 02.11.2021.

Da li je to početak kampanje da se tek rođene bebe mora cijepiti??? Uz to bi me zanimala cijela medicinska dokumentacija bebe! Jer za prestanak disanja bebe ima puno razloga. Covid nije među njima! U svakom slučaju sućut obitelji!

Avatar Proleter
Proleter
19:02 02.11.2021.

Zar trudnice, invalidi i roditelji s djecom više nemaju prednost?

AF
AfganistanskiHrvat
19:47 02.11.2021.

Zašto je beba čekala sat vremena?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije