Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUŽBENI NALAZ

Otkriće nakon ubojstva: IRA-ino vojno vijeće još uvijek postoji!

Theresa Villiers
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
20.10.2015.
u 15:24

Nalaz je naručen nakon ubojstva bivšeg pripadnika IRA-e Kevina McGuigana Starijeg u Belfastu

IRA-ino vladajuće tijelo, Vojno vijeće, još uvijek postoji, ali ima potpuno politički fokus, rekla je britanska ministrica za Sjevernu Irsku Theresa Villiers, prenosi BBC.

Villiers je iznosila detalje nalaza o paravojnim aktivnostima u Sjevernoj Irskoj, koje je naručeno nakon ubojstva bivšeg pripadnika IRA-e Kevina McGuigana Starijeg u Belfastu u kolovozu. Naime, policija vjeruje da su sadašnji članovi Irske republikanske armije bili umiješani u ubojstvo koje je dovelo političke krize.

Villiers je rekla da je nalaz pokazao kako još uvijek postoje IRA i druge paravojne organizacije iz vremena etnonacionalističkih sukoba u Sjevernoj Irskoj od šezdesetih do devedesetih. Međutim, istaknula je, čak i kada bi se te skupine htjele vratiti terorizmu, ne bi bile u mogućnosti postići sposobnost iz svojih nekadašnjih vrhunaca.

>> Vođa Sinn Feina Gerry Adams uhićen zbog ubojstva

>> Kontroverzni šef IRA-e Gerry Adams postao zastupnik i u Irskoj

Komentara 1

Avatar superhik74
superhik74
20:45 20.10.2015.

Engleski lopovi su ukrali mali komadic Irskog otoka i nazvali ga Sjeverna Irska. To su svuda kolonizatori radili dok nisu dobili po nosu. Tako je postojao Sjeverni i Juzni Vijetnam, postoji Sjeverna i Juzna Koreja, Sjeverni i Juzni Sudan, Sjeverni i Juzni Jemen (do 1967), sada ga opet pokusavaju razbiti itd. itd. Libiju su rascjepkali, Irak su razbucali, pokusavaju rascjepkati Siriju. Uvijek ista prica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije