Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI ZELAND

Autor četničke pjesme: Terorist bi to učinio bez obzira na to koju je pjesmu slušao

Željko Grmuša
Foto: screenshot/Facebook
1/8
16.03.2019.
u 14:28

Tarrant je svojem automobilu slušao četničku pjesmu 'Karadžiću, vodi Srbe svoje' u kojoj se spominje Radovan Karadžić

Odmotava se klupko vezano uz slučaj Brentona Tarranta, koji je izvršio teroristički napad u Novom Zelandu i tako ubio najmanje 49 osoba. Naime, Tarrant je svojem automobilu slušao četničku pjesmu 'Karadžiću, vodi Srbe svoje' u kojoj se spominje Radovan Karadžić. Autor pjesme, Željko Grmuša, kazao je kako je pjesma nastala za pjevanje, a ne za ubijanje te da bi on to napravio neovisno o pjesmi koju je slušao. 

-Užasno je to što je napravio ovaj na Novom Zelandu, naravno da osuđujem taj čin i žao mi je svih tih nevinih ljudi. Ali on je krenuo ubijati i to bi napravio bez obzira na to koju je pjesmu slušao- kazao je Grmuša za Alo.

Brat Radovana Karadžića, Luka Karadžić, kazao je da ne vjeruje da je terorist uistinu slušao tu pjesmu jer niti ne zna srpski. Zaključio je kako mu sve to miriše na podmetačinu.

>>Detalji terorističkog napada u džamijama

-Ma nema šanse, čovjek je Australijanac, ne zna ni srpski. Kako da zna ko je Radovan Karadžić i da razumije o čemu se u toj pjesmi radi? Nikako mi to ne djeluje realno. To netko podmeće, ali ne znam ni tko ni zašto. I oružje na kojem su potpisi srpskih junaka mi je sumnjivo, ali koliko-toliko je realnije od toga da je slušao ovakvu pjesmu- kazao je Luka Karadžić. 

>>Napad na Novom Zelandu - napadač se snimao tijekom pucnjave

Ključne riječi

Komentara 58

Avatar Zgubider.
Zgubider.
14:46 16.03.2019.

@Zidan___Da, piše čovjek četničke pjesme, a onda dolazi na hrvatsko more?!

SV
SveJeUzalud
14:17 16.03.2019.

..kakav promasaj....osoba pokraj auta I osoba koju su priveli na sud nije ista osoba.....pogledajte snimku pored auta....krov je ispod pazuha, do vrha glave ima jos 35-40 cm....visina auta do krova je najmanje 150 cm....tip je visok izmedju 185 ili 190 cm......onaj tip koji ulazi u sudnicu stoji izmedju policajaca kojima je do ramena.....ako ima on 185....onda policajci imaju najmanje 210cm....sto je nevjerovatno....zamjena atentatora je ocigledna....nisam sklon teoriji zavjere ali ovo je toliko jadno.....uvoz rasne mrznje u jednu mirnu zemlju koja se zove Novi Zeland.....

IG
Igi125
14:50 16.03.2019.

Koliko sam procitao o autoru sporne pjesme, danas živi u Hrvatskoj, pjeva po svadbama i prije dvije godine javno je podržavao Josipu Rimac za gradonacelnicu Knina. Sjetio sam se Bajage i njegovog spornog koncerta u Kninu za vrijeme domovinskog rata i problema sa kojima se suocio nakon tog otkrica. Ovaj pjevac da nije bilo ovog teroristickog napada vjerojatno i dalje nikome nebi smetao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije