Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi Zeland

Terorist na sudu pokazivao rasističke znakove te se smijao

Brenton Tarrant na sudu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/24
16.03.2019.
u 09:46

I dok se napadač danas suočavao s optužbom, ispred sudnice se okupilo mnoštvo ljudi, a jedan je čovjek nožem zaprijetio optuženom prije nego ga je policija zadržala

Ožalošćeni muškarac nožem je prijetio teroristu iz Novog Zelanda koji je jučer zaprepastio cijeli svijet. I dok se napadač danas suočavao s optužbom, ispred sudnice se okupilo mnoštvo ljudi, a jedan je čovjek nožem zaprijetio optuženom prije nego ga je policija zadržala, piše Dailymail.

Tarrant je optužen po jednoj točki ubojstva, ali policija kaže kako se očekuje da će biti podneseno još mnogo optužbi. Zadržan je u pritvoru, a njegov dežurni odvjetnik nije podnio zahtjev za jamčevinu. Drugi muškarac, Daniel John Burrough, 18, također je optužen za napade, ali se nije pojavio na sudu. Kada se danas po prvi puta pojavio na Okružnom sudu u Christchurchus, činilo se da Tarrant fotoaparatima daje rasističke simbole koji govore o bijeloj privilegiji, odnosno superiornosti bijelačke rase .

Slike snimljene na sudu, pikselirane na zahtjev suca, pokazale su osumnjičenog koji se ponašao izuzetno opušteno, a  činilo se i kako se smiješi dok su ga pratile sigurnosne kamere, piše Mirror.

>>VIDEO Detalji terorističkog napada u džamijama

Užasan napad na Christchurchu uživo je emitiran u 17-minutnom videu i izvješćuje se da je obitelj napadača sama pristupila policiji NSW-a.

>>Pogledajte galeriju 'Napad na Novom Zelandu'

Brenton Tarrant na sudu
1/14

-Nakon ovog zločina, razumijem da je obitelj pristupila policiji, pogotovo vidjevši incident na televiziji- rekao je policijski zapovijednik Mick Fuller u subotu ujutro u Sydneyu.

>>Pogledajte galeriju 'Trenutak uhićenja napadača na džamije u Novom Zelandu'

Brenton Tarrant na sudu Brenton Tarrant na sudu
1/12

Još jedan muškarac bit će priveden, a policija još uvijek pokušava 'izgraditi sliku bilo kojeg pojedinca koji je sudjelovao u svim aktivnostima koje su vodile ovom užasnom događaju. Policijski povjerenik Mike Bush potvrdio je da je broj poginulih 49, dok je 42 ozlijeđeno.

>>VIDEO Napad na Novom Zelandu - napadač se snimao tijekom pucnjave


Ključne riječi

Komentara 72

LO
lojtra1
09:37 16.03.2019.

Toga što je prijetio nožem hitno u zatvor pa onda čim prije deportacija u arabiju. Dok ne bude prekasno.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
09:49 16.03.2019.

Cudno, zasto ga pokazuju na jednoj slici a na drugima su mu zamaglili lice? Halo redakcija, jel netko kod kuce?

Avatar Based Croat
Based Croat
10:05 16.03.2019.

Treba deportirati ovog s nožem. Samo nam još treba da i taj neko zlo počini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije