Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRVAVA PLJAČKA FINE

Temperatura veća od 800 stupnjeva može uništiti DNK

žugelj
Marko Lukunic/PIXSELL
14.05.2015.
u 21:58

Svjedočiti bi trebala Ljerka Tucman, majka I. Tucmana koji je osuđen na prvom suđenju, jer obrana tvrdi da je prisiljen na svjedočenje

Je li Ivan Tucman, koji je osuđen zbog svoje uloge u krvavoj pljački Fine 2005., kada su ubijena dva zaštitara Sokol Marića, bio prisiljen teretiti sebe i druge, moglo bi se znati nakon što na klupu za svjedoke sjedne njegova majka Ljerka Tucman.

Njezino svjedočenje jučer je u nastavku suđenja Dubravku Žugelju i ostalima na zagrebačkom Županijskom sudu predložila obrana okrivljenika. Tvrdili su da ona zna da je Ivan Boršić, također osuđen zbog krvave pljačke Fine, prisilio Tucmana da na sudu potvrdi sve ono što je Boršić govorio. A Boršić je prvo kao optuženik, a zatim kao svjedok na ponovljenom suđenju, koje upravo traje Žugelju i ostalima, detaljno opisao tko je što radio za prepada na Finu.Inače, u zapaljenom passatu koji je korišten u razbojstvu, nađena je šilterica s koje je izoliran Žugeljev DNK.

Njegov branitelj Krešimir Krsnik isticao je kako je nemoguće da DNK opstane na visokim temperaturama koje su se razvile u zapaljenom vozilu. No Marijana Macan, vještakinja za biološke tragove, jučer je kazala da prema stručnoj literaturi tek temperatura veća od 800 stupnjeva uništava biološke tragove. A temperatura u vozila bila je manja od 800 stupnjeva.

Na sljedećem ročištu trebali bi svjedočiti i policajci koji su radili očevid na zapaljenom vozilu jer obranu zanima s kojeg su mjesta točno izuzeti biološki tragovi iz kojih je izoliran Žugeljev DNK.     

>>Boršić: Prodala si se za torbicu i cipele!

Komentara 1

TH
than
00:49 15.05.2015.

Branitelj mu je teski promasaj.... Poziva se na temperaturu ili bi ga bilo zivo briga za to. Znaci da je okrivljenik kriv, samo je pitanje kako dokazati. U biti u ovom slucaju branitelj radi protiv svoje stranke, umjesto da suti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije