Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Svakog dana hrane više od 80 maca na nekoliko hranilišta u gradu

Uz pomoć grada Cresa i prijatelja creskih maca u 2018. godini sterilizirano je 88 slobodnoživući maca, broj hranilišta se povećao, a o njima se brine sve više ljudi, kažu iz građanske inicijative Cres Cat Rescue
25. veljače 2019. u 17:46 6 komentara 951 prikaza
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/2

Udruživši snage creskim macama u prošloj godini pomagali su volonteri i veterinari, a u svemu su ih podržavali Grad Cres i prijatelji creskih maca, posebno članovi udruge Förderverein Tierschutzprojekt Kroatien, koji su pokrili troškove sterilizacije i liječenja slobodnoživućih maca.

Protekle godine, kako ističe građanska inicijativa Cres Cat Rescue, obavljeno je 88 sterilizacija maca, najvećim dijelom u lošinjskoj i creskoj ambulanti te kod riječkih veterinara. Od početka projekta tako je sterilizirano ukupno 230 maca. Tridesetak maca je liječeno, a osam je udomljeno.

nisu odustajali Bolji dani za napuštene mačke u Osijeku – dobit će svoje sklonište

– Hvala našim sugrađanima koji sve češće udomljavaju mace. Vlasnici i češće steriliziraju svoje ljubimice, čime smanjuju broj gladnih mačića na cesti i svojim macama osiguravaju mnogo dulji, mirniji i sretniji život. Odradili smo i nekoliko akcija sterilizacija za mace izvan grada Cresa, u suradnji s volonterima i dr. Devčićem. Tako su sterilizirane slobodnoživuće mace sa Porozine, iz Gavze i iz Loznata – kažu iz Građanske inicijative i ističu kako je protekle godine u brigu o creskim macama uključeno još više ljudi.

– Hvala volonterima koji hrane mace na hranilištima i dragim prijateljima koji pomažu u hvatanju i njihovom prijevozu. Broj hranilišta povećao i sada svakodnevno hranimo preko 80 maca na nekoliko hranilišta u Cresu i izvan grada, a većina maca je sterilizirana. Zimi mace mjesečno trebaju preko 200 kilograma hrane, a zahvaljujući svima koji pomažu mace o kojima skrbimo su site. Hranu šalju dragi ljudi iz Cresa, uključujući gradonačelnika kojem zahvaljujemo na podršci, te mačkoljupci iz drugih dijelova Hrvatske, kao i gosti iz inozemstva od kojih mnogi ljetuju na našem otočju – objašnjavaju i dodaju kako je u 2018. godini građanska inicijativa Cres Cat Rescue postala je dijelom lošinjskog Društva za zaštitu životinja i hrvatske Mreže za zaštitu životinja.

odluka inspektora Volonterima na Mljetu zabranjeno hvatanje i kastracija slobodnoživućih mačaka

 

 

Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Slasni zalogaji
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
 • Avatar Asterix
  Asterix:

  Lijepa priča.

 • Avatar Analizator
  Analizator:

  Užas, ovo bi trebalo zabraniti jer se tako mačketine množe i šire zarazu. Mačku treba pustiti na polje da lovi miševe, tada je korisna i sretna.

 • Avatar magarac.jozo
  magarac.jozo:

  Super.... radije nahranim 10 beskorisnih mačketina nego susjedu, staru baku koja možda ne glasuje za stranku koju ja simpatiziram...... kaj vi mislite? tko će nam u starosti dati čašu vode?... mačketina ili cucak?