Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVIČAN DOGAĐAJ

Susjedu ubio zbog novca od prodane zemlje

11.01.2003.
u 00:00

Pištolj je vlasništvo Smolčićeva oca, a do njega je Marinko Smolčić došao provalivši u zaštićeni ormar

ZAGREB - Marinko Smolčić (35) sumnjiči se za teško ubojstvo susjede Agate Deščak (84) i pokušaj ubojstva druge susjede Marije Kuharić (55), pa je priveden u Istražni centar zagrebačkoga Županijskog suda, izvijestili su jučer u PU zagrebačkoj o stravičnim događanjima u Bestovju kod Samobora, o kojima smo pisali.

Tijekom kriminalističke obrade pretražena je Smolčićeva kuća i druge prostorije. Pronađena je puška i više streljiva. Inače, pištolj kojim je pokušao ubiti M. Kuharić i ubio A. Deščak vlasništvo je Smolčićeva oca, a do njega je M. Smolčić došao provalivši u zaštićeni ormar.

Podsjetimo, u srijedu u ranim večernjim satima u Ulici braće Ribar 60 u Bestovju, kako se sumnja, Smolčić je hicem iz vatrenog oružja ubio Agatu Deščak. On je k njoj došao između 16 i 17 sati i usmrtio je hicem iz pištolja, a zatim isprevrtao stvari jer je htio pronaći i ukrasti novac za koji je doznao da ga je A. Deščak dobila prodajom zemlje. Novac nije pronašao. Kasnije, u 22.55 sati na ulici je Smolčić sreo M. Kuharić i tražio je cigaretu. Kad je odgovorila da ne puši, Smolčić je izvukao pištolj i u nju ispalio hitac koji ju je pogodio u glavu. Zatim se zatvorio u svoju kuću i policiji predao u 2.10 sati.

Marinko Smolčićjučer je koristio svoje zakonsko pravo i nije iznio obranu pred istražnom sutkinjom zagrebačkoga Županijskog suda Verom Polak-Presečki. Njega je policija u četvrtak kasno navečer privela u Istražni centar zagrebačkoga Županijskog suda, zbog osnovane sumnje da je u srijedu navečer prvo ubio svoju susjedu 85-godišnju Agatu Deščak, a zatim teško ranio također sumještanku iz Bestovja 55-godišnju Mariju Kuharić. Smolčiću je kao branitelj po službenoj dužnosti dodijeljen odvjetnik dr. Ljubomir Valković, a očekuje se i podnošenje zahtjeva za provedbu istrage zagrebačkoga Županijskoga državnog odvjetništva. Smolčiću zasad nije određeno psihijatrijsko vještačenje, a istražna sutkinja odredila mu je zadržavanje. (aka)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije