Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Sud smatra da dva kilograma marihuane i ranija osuđivanost nisu razlog za strožu presudu

Šibenik: Policija održala konferenciju povodom zapljene droge i oružja
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
06.04.2022.
u 10:45

Pojašnjeno je da mu je olakotnim cijenjeno priznanje, kajanje te činjenica da je ozbiljno bolestan

D. M.  (42) nepravomoćno je zbog zloporabe droge na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, uvjetno osuđen na godinu dana zatvora uz rok kušnje od pet godina.

Prema optužnici, on je 18. prosinca 2019. oko 16 sati zatečen u Ulici  Rudolfa Kolaka s platnenim ruksakom u kojem je bila vrećica u kojoj je bilo 1,8  kilograma marihuane. Osim toga mora platiti  8.468 kuna, a  dio tih troškova će se naplatiti od 1800 kuna koje su mu oduzete.

D.M. je priznao je krivnju. U obrazloženju presude navedeno je da za ovo  djelo propisana kazna od jedne  do 12 godina  zatvora, no sud mu je izrekao uvjetnu  kaznu s najdužim rokom kušnje. Pojašnjeno je da mu je olakotnim cijenjeno priznanje, kajanje te činjenica da je ozbiljno bolestan. Otegotnim mu je cijenjeno što je do sada dva puta osuđivan i to  2013. za oštećenje tuđe stvari te 2016. godine u Njemačkoj za nanošenje lakše ozljeda iz nehaja. 

- Usprkos dosadašnjoj osuđivanosti okrivljenika, sud je bio mišljenja da se upravo najstrožom uvjetnom osudom može postići svrha kažnjavanja. Također, količina oduzete droge, a radi se o 1,8 kilograma marihuane, nije po  mišljenju suda takvog karaktera da bi uz navedenu dosadašnju osuđivanost  okrivljenika bila razlogom za izricanje kazne zatvora u dužem trajanju te bez izricanja uvjetne osude - navedeno je u obrazloženju presude.  

>> VIDEO Policija o tragediji u Donjoj Bistri: Majka je nožem ubila dijete i sebe, tijela je pronašao otac


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije