Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ JEDNA AKVIZICIJA

Novo širenje trgovačkog lanca s više od 1000 dućana u Hrvatskoj: Preuzeli su 40 novih prodavaonica

Trgovački maloprodajni lanac Studenac preuzeo slunjski trgovački lanac Kordun
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/2
04.08.2023.
u 18:05

Preuzimanjem Špar Trgovine Studenac se širi u kontinentalnoj Hrvatskoj u Bjelovarsko-bilogorskoj, Koprivničko-križevačkoj i Zagrebačkoj županiji

Hrvatski maloprodajni lanac Studenac preuzeo je ovaj mjesec Špar Trgovinu, hrvatski maloprodajni lanac robe široke potrošnje sa 40 prodavaonica na području Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke te Zagrebačke županije. Novo preuzimanje označava nastavak kontinuiarnog rasta poslovanja tvrtke Studenac u Hrvatskoj, a cilj im je dodatno približiti koncept dućana susjeda. 

"Uslijedit će integracija novog lanca i preuređivanje u Studenac prodavaonice te obogaćivanje asortimana i uvođenje dodatnih usluga – redovite tjedne akcije, posebne akcije te brojne pogodnosti kluba lojalnosti putem mobilne aplikacije Moj Studenac", stoji u priopćenju. Otvaranje novih poslovnica omogućuje u četiri županije omogućuje bržu i praktičniju svakodnevnu kupnju uz bogatu
ponudu i ugodnu, dobrosusjedsku atmosferu.

Poslovna strategija Studenca je rast, razvoj i modernizacija poslovnih procesa te integracija u lokalne zajednice kako bi se što bolje pozicionirao kao najbolji izbor u svakom susjedstvu s bogatom i povoljnom ponudom. 

VEZANI ČLANCI:

Studenac ima gotovo 1100 prodavaonica te je lanac s najvećim brojem trgovina te među vodećim maloprodajnim lancima u Hrvatskoj. Trgovački maloprodajni lanac Studenac kao kompanija posluje od 1991. godine. Kasnih 90-ih proširio je poslovanje otvaranjem veleprodajnog skladišta u Dućama i nekoliko maloprodajnih trgovina u Omišu.

Na današnji Studenac, trgovinu-susjed, kako se vole nazivati, najviše je utjecala 2018. godina i dolazak nove uprave koja ulaže u akvizicije, preuzimanje lanaca, modernizaciju, jačanje korisničkog iskustva, širi asortiman... Preuzimanjem Istarskih supermarketa i Sonika 2019. lanac jača svoju poziciju i posluje duž cijele jadranske obale. Status utvrđuje 2021. preuzimanjem lanca Bure Trgovina, a važan poslovni iskorak iste godine čini otvaranjem prvih prodavaonica u Zagrebu. Dodatno, u 2022. Studenac preuzima Pemo, Kordun, Duravit i lanac Lonia te je prisutan u većinih županija kao i u Zagrebu.

VIDEO: U Zagrebu je otvoren nepalski dućan Kathmandu Mart

 

Komentara 3

Avatar Make my day
Make my day
21:00 04.08.2023.

Po istraživanjima jedan od najskupljih lanaca u RH

IL
ilustrator
21:29 04.08.2023.

čestitke!

DU
Deleted user
19:38 04.08.2023.

nekako mi se čini da u omišu nema toliko početnog kapitala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije