Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Štromar: 'Puno je teže bilo ući u ovu Vladu nego što će biti izaći'

Na tvrdnje HDZ-ovaca da ne vjeruju HNS-ovcima i da HNS sada dogovara postizbornu koaliciju sa SDP-om, Štromar je odgovorio: "Mi na izbore idemo sami, bez ikoga".
15. listopada 2019. u 16:39 22 komentara 489 prikaza
Predrag Štromar
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

HNS-ov potpredsjednik Vlade Predrag Štromar odgovorio je u utorak na poruke iz HDZ-a da neće pristati na ultimatum o povećanju koeficijenata u prosvjeti rekavši da HNS ne odstupa od svojih ciljeva te da im je bilo "puno teže ući u ovu Vladu nego što će im biti iz nje izaći".

Branko Bačić BRANKO BAČIĆ 'Ako utvrdimo da su izbori najbolje rješenje, idemo na izbore'

"Bili smo kritizirani, teško je bilo ući u ovu Vladu, ali imali smo svoj cilj - reformu obrazovanja, čiji su dio i učitelji. Zato će iz Vlade biti puno lakše izaći", rekao je Štromar uoči sastanka užeg kabineta Vlade.

"Prije dvije i pol godine ušli smo u ovu Vladu kako bismo omogućili najmlađima da se obrazuju na kvalitetan način, radi reforme obrazovanja. Onda smo bili kritizirani, bilo je podmetanja, bilo je svega. Sada smo došli do faze kada su na redu učitelji. Sve smo učinili do sada i dalje ćemo to raditi", poručio je Štromar. 

Najavio je da će HNS, koji je na zadnje parlamentarne izbore išao sa SDP-om, a poslije se priključio HDZ-ovoj vladajućoj koaliciji, na iduće parlamentarne izbore ići samostalno. 

Na tvrdnje HDZ-ovaca da ne vjeruju HNS-ovcima i da HNS sada dogovara postizbornu koaliciju sa SDP-om, Štromar je odgovorio: "Mi na izbore idemo sami, bez ikoga".

Milan Bandić NATEZANJA U JAVNOSTI Bandićevi pucnji u prazno - ujutro prijeti rušenjem Vlade, a kasnije kaže da će zadnji iz nje

"Siguran sam u uspjeh HNS-a na temelju rezultata koje smo ostvarili u zadnje dvije i pol godine", kazao je.

Na pitanje hoće li ostati u Vladi s obzirom da i dalje iz HDZ-a poručuju da neće pristati na zahtjeve prosvjetnih sindikata Štromar nije odgovorio.

Video: Predrag Štromar o rekonstrukciji Vlade

Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
a
Jadranom bez daha
Argonauti u sedam dana preveslali 650 kilometara hrvatske obale
  • Bruno_Bear1:

    HNS paraziti i noktima će grebsti da zadrže svoje uhljeblejiče i mafijaške pozicije. Ako ni za što trebamo iozbore da ovakvi paraziti kao HNS se skinu sa grbače naroda.

  • ing-12345:

    Prije dvije i pol godine HNS-ovci ušli su ovu vladu da bi si osigurali državne foteljice i nastavili pljačkati sve građane Hrvatske zajedno sa Hrvatskim Društvom Zločinaca (HDZ).

  • Aedes2017:

    Gluposti ! Svi znamo zašto ste ušli u Vladu , isto tako znamo da nikada,svojom voljom,ne ćete iz nje izaći.Pričaš Stromaru floskule.