Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Što zapravo jedemo?

naslovnica
09.06.2017.
u 00:06

Zamrznuta piletina trebala bi ići u preradu, no nalazi se i na meniju boljih restorana u Hrvatskoj

Ne samo da godišnje zakoljemo oko 10 milijuna komada peradi “na crno”, za koju nema evidencije u klaonicama – nema ni evidencija o uvozu brazilske ili tajlandske piletine kakva je u nas, uz poljsku, svako malo na stupu srama resornog ministarstva i Hrvatske agencije za hranu zbog salmonele.

Pokazalo se kako je brazilski zamrznuti pileći file, obično pakiran po dva kilograma, “delikatesa” koju nude i u nekim poznatijim hrvatskim restoranima. No iako je od pronalaska opasne bakterije u nas posljednjih mjeseci s tržišta povučeno i neškodljivo uklonjeno 3198 kg brazilskih pilećih prsa, statistika DZS-a i HGK govori kako ni iz Brazila ni iz Tajlanda, osim salmonele, nismo uvezli ni grama spornoga mesa.

Što zapravo jedemo?

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka ili u našem e-izdanju

>>U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Dogovor: S čela obrazovne reforme odlaze D. Vican i J. Buljan Culej

>>Imigranti: Sutkinja EU suda stala na stranu Zorana Milanovića

>>Biznis s Peletima: Pašalić Hrvatskoj nudi jeftino grijanje

>>Odzvonilo krilatici "Full of Life", bira se novi turistički slogan

Komentara 2

MA
Majur
21:31 08.06.2017.

Bogati fino meso,a siromašni kiseli kupus....u prosjeku jedemo svi sarmu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije