Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bakterija

Zbog salmonele povlači se svježi pileći file podrijetlom iz Poljske

piletina
Foto: Davor Puklavec/pixsell
1/2
22.05.2017.
u 16:45

Salmoneloza je zarazna bolest uzrokovana bakterijom iz grupe Salmonella spp

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je danas da se zbog utvrđene bakterije salmonele iz prodaje povlači svježi pileći file od prsa, klasa A, podrijetlom iz Poljske.

Uzorkovanje svježeg mesa je provedeno u maloprodajnom objektu Mesna industrija Braća Pivac u Križevcima, čiji je isporučitelj MI Braća Pivac iz Vrgorca  Proizvođač spornog proizvoda je CEDROB S.A., Ujazdowek 2/a, 06-400 Ciechanow, Poljska, odobrenog broja PL 14023901 WE.

Proizvod, svježi pileći file od prsa klasa A, LOT L124/2/249/17, s rokom valjanosti upotrijebiti do 15. 5. 2017. godine, više se ne nalazi na tržištu, navodi se u priopćenju.

Salmoneloza je zarazna bolest uzrokovana bakterijom iz grupe Salmonella spp. Salmonelozu najčešće uzrokuje hrana životinjskog porijekla – jaja, mlijeko i meso, ali i biljna hrana zagađena salmonelama po svojoj površini.

Kako bi se zaštitilo zdravlje potrošača, prilikom rukovanja s hranom, osobito životinjskog porijekla, potrebno je pridržavati se dobre higijenske prakse. Prije konzumacije hranu, osobito pileće meso, potrebno je dobro termički obraditi primjenom temperature od najmanje 70°C u vremenu od jedne minute u svim dijelovima mesa, navode iz Hrvatske agencije za hranu.

Komentara 1

BR
brancro
22:26 22.05.2017.

Previše puta salmonela kod braće!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije