Naslovnica Biznis Potrošač

'Ne treba piletinu svaki put povući s polica kad se uoči salmonela'

– Mikrobe treba svesti na razumnu mjeru, ali mi s njima živimo – rekao je pomoćnik ministra poljoprivrede Damir Agičić.
30. svibnja 2017. u 19:40 11 komentara 1440 prikaza
piletina
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Novi Pravilnik o izvoznim certifikatima olakšat će izvoz hrane jer za zdravstvene certifikate proizvoda neće biti potrebna dodatna analiza kao dosad.

trgovina Ministarstvo poljoprivrede Povlači se filet dimljene pastrve zbog listerije obrta iz Duge Rese

– Već u rujnu i u listopadu ove godine očekuje se novi pravilnik. Potvrde o slobodnoj prodaji bit će dvojezične, a smanjit će se i opseg dokumentacije koja se predaje uz zahtjev za potvrdu čime će se ubrzati cijeli postupak – prokomentirala je Ružica Vazdar iz Ministarstva zdravstva na Konferenciji o sigurnosti i kvaliteti hrane u Hrvatskoj koja se u organizaciji HGK održava u Opatiji. Pokrovitelji konferencije su ministarstva poljoprivrede i zdravstva.

Pomoćnica ministra poljoprivrede Jelena Đugum istaknula je kako je Ministarstvo poljoprivrede ojačalo kontrole sigurnosti hrane i nastavit će u tom smjeru, što bi trebalo pomoći pri stavljanju proizvoda na domaće i inozemno tržište.

Na temu salmonele pomoćnik ministra poljoprivrede Damir Agičić govorio je o nužnosti promjene svijesti o mikrobima. – Mikrobe treba svesti na razumnu mjeru, ali mi s njima živimo. Ne znači da svaki put kad ispitivanje pokaže postojanje salmonele piletinu treba povući s polica – poručio je Agičić.  

piletina Bakterija Zbog salmonele povlači se svježi pileći file podrijetlom iz Poljske Mršavljenje pametan odabir 14 namirnica koje možete jesti bez straha od debljanja     Piletina Opoziv s tržišta U smrznutom pilećem fileu iz Brazila već treći put nađena salmonela
Gorenje gastro radionica
Gorenje gastro radionica
U suradnji s Večernjim listom i Gorenjem još je jednom otvorena Kuhaona
 • Deleted user:

  Agičiću ako ne mislite povlačiti iz prodaje zaraženo meso, onda ste dužni na deklaraciju napisati koje bakterije sadržava to meso. Napišite preko pakiranja "meso sa salmonelom" ili "meso s E. coli". Moramo znati što kupujemo.

 • Avatar alien79
  alien79:

  A ne treba povlačiti zaraženu piletinu jel Agičiću? Našopaj onda prvo ti svoju djecu salmoneliziranim batacima, pa onda brini za profit mesne mafije

 • Gospon Drug:

  Normalno da ne treba povući ali odvojiti na drugu policu za posebne pacijente tipa Agićići.