Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Culej protiv Konvencije: 'Sve sam naučio kod kuće i od hrvatske katoličke vjere'

Živi sam svjedok kako me se pozivalo da ne napadam kolegu Lalovca u Saboru, rekao je Culej
23. ožujka 2018. u 12:56 33 komentara 2189 prikaza
Stevo Culej
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Naravno da ću biti protiv Istanbulske konvencije, poručio je danas HDZ-ov Stevo Culej koji se zbog službenih obveza ipak neće moći pridružiti subotnjem prosvjedu protiv ratifikacije.

Gordan Jandroković Burno u Saboru Jandroković se izderao na stranačkog kolegu: 'Kakvo je to ponašanje?'

– Nažalost, ne idem na prosvjed jer sam spriječen važnijim obvezama, izaslanik sam predsjednika Sabora u Lovasu, gdje se obilježava obljetnica pogibije 68 Hrvatica i Hrvata. Samo iz tog razloga neću biti na prosvjedu. Svjedoci smo da je danas napadnuta vjera, napadnut je kardinal, napadaju se zastupnici u glasilu Novosti – kaže Culej. Dodaje da će biti protiv Istanbulske konvencije, a komentirao je i interpretativnu izjavu koja će pratiti ratifikaciju dokumenta.

– Onaj kome je dovoljna Božja pamet nije potrebna nikakva interpelacija (krivo je rekao riječ op.a.). Ja sam ono što sam stekao naučio kod kuće i od hrvatske katoličke vjere. Kao i svakog poštenog Hrvata i Hrvaticu u konvenciji me smeta onaj koji će provoditi nadzor, davati sankcije i na koji će to način biti upereno protiv Hrvatske, a to je prepoznato u njihovu dosadašnjem radu. Nevladine udruge cijelo su vrijeme hrvatska peta kolona, koja djeluje protiv hrvatskog naroda. Njihovo djelovanje nikad nije bilo zaštita hrvatskih žena ni inih drugih. Sjetimo se samo slučaja Lalovac, jesu li se tada oglasile te uvažene nevladine udruge? Živi sam svjedok kako me se pozivalo da ne napadam kolegu Lalovca u Saboru. Ja ne napadam, samo govorim istinu – objašnjava Culej.

Stevo Culej
1 / 5
Istanbulska konvencija

No to nije jedino što ga smeta, pa nastavlja.

– Licemjerje i nepravda u hrvatskom društvu, evidentno i u Saboru. Gdje su svi oni zastupnici, uvaženi predstavnici hrvatskog naroda? Danas su oni apolitični, danas su biznismeni, a naša djeca hodaju po bespućima Europe i cijelog svijeta. Slavonija je pusta, neće se nitko vratiti, još nam samo crkve funkcioniraju – rekao je Culej.

Kolegama iz HDZ-a koji dignu ruku za Konvenciju neka to bude na savjesti, naglašava Culej. Zna tko su oni, ali neće ih otkriti.

– Neka u budućnost objasne svojim potomcima zašto su bili za. Neka oni sami to taj dan kažu, ako se usput ne pokolebaju – zaključuje Culej. 

Nera Kristina Tuđman (u sredini) Dobila ispisnicu Tuđmanova unuka Nera Kristina otišla iz HDZ-a Zagreb Pride traži da se ukine "istanbulska krpica" Zagreb Pride: 'Uz Istanbulsku konvenciju servirana nam je transfobija i homofobija' Kolinda Grabar Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović Predsjednica konačno iznijela stav o Istanbulskoj konvenciji
Nada Šarić
LJEKOVITI SLATKI PELIN
Navala na pripravke iz Hercegovine: Ljudi su zvali i zahvaljivali da im je to spasilo život
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
 • Avatar Dinamo BBB
  Dinamo BBB:

  Vidi se od koga si učio i ispao nakrivo !

 • sani1:

  S bome, slabo su te naučili. A kako i bi, kad su i sami neuki.

 • korisnik2222:

  Zašto nema neki GREVI-ijo protiv korupcije? Tu je puno potrebniji nadzor!