Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tuđmanova unuka Nera Kristina otišla iz HDZ-a

Vrlo je vjerojatno da je okidač njezina odlaska bila odluka Andreja Plenkovića i Predsjedništva o ratifikaciji Istanbulske konvencije.
22. ožujka 2018. u 17:00 148 komentara 71134 prikaza
Nera Kristina Tuđman (u sredini)
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Nera Kristina Tuđman, unuka pokojnog predsjednika Tuđmana i kći Stjepana Tuđmana, prije tri dana vratila je člansku iskaznicu HDZ-a zbog neslaganja s politikom vodstva stranke. Odlazak je objavila na svom Instagram-profilu. Matična organizacija Tuđmanove unuke bio je zagrebački HDZ, pa joj je Gradski odbor HDZ-a Zagreba na njezin zahtjev i dao ispisnicu iz članstva.

Zlatko Hasanbegović Zlatko Hasanbegović: 'Plenković će sve provesti, a bazen se sada širi i prema SDP-u'

Vrlo je vjerojatno da je okidač njezina odlaska iz HDZ-a bila odluka Andreja Plenkovića, a potom i Predsjedništva HDZ-a, o ratifikaciji Istanbulske konvencije. Protiv Konvencije, naime, izjasnio se i njezin otac Stjepan Tuđman u pismu nekad istaknutih HDZ-ovaca vodstvu stranke, a kao saborski zastupnik HDZ-a protiv ratifikacije se izjasnio i Miroslav Tuđman.

Ako je suditi po dvojici Tuđmanovih sinova i unuci, dio obitelji Tuđman distancirao se od dijela politike Andreja Plenkovića, odnosno od odluke da Sabor uskoro usvoji zakon o ratifikaciji Istanbulske konvencije. Miroslav Tuđman ranije je objasnio da se ni slučajno ne protivi sprečavanju nasilja nad ženama, ali da rodnu ideologiju koja je, po njemu, dio Konvencije, ne može prihvatiti.

Nera Kristina Tuđman (u sredini)
1 / 13
Andrej Plenković
Istanbulska konvencija Godišnji trošak za Istanbulsku Ratifikacija ne košta ni približno milijardu kuna Željko Reiner tvrdi da se neće uvoditi rodna ideologija ratificiranjem Konvencije Reiner: "U Hrvatskoj se neće uvoditi rodna ideologija ni u pravosudni niti u odgojno-obrazovni sustav" Andrej Plenković Andrej Plenković 'Hoće li biti kolega koji će glasati protiv Konvencije, to ćemo još vidjeti'
Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • Croman 95:

  Svaka čast Nera.

 • Avatar Django
  Django:

  “Detuđmanizacija” HDZ-a. Ovaj Plenković ima obraz kao đon.

 • dom7:

  Nije jedina ima nas jos....treba osnovati novu stranku pa zvala se ona Novi Hdz,koju ce voditi konacno Hrvati koji imaju Hr ispred svojih interesa i postuje volju svoga naroda..