Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kiša napunila korito

Stara Subocka ponovno pod vodom

poplave
Foto: Željko Gašparović
1/6
06.08.2014.
u 12:34

Angažirani su novljanski i vatrogasci DVD-a Stara Subocka kako bi spriječili vodu da ne poplavi kuće

Noćašnje padaline, kiša koja je lijevala cijelu noć i jutro, do gornje razine napunila je korito rijeke Subocke. Na pojedinim mjestima zbog začepljenja kanal pokraj ceste kroz Novu i Staru Subocku kod Novske, došlo je do izlijevanja vode na prometnicu.

Angažirani su novljanski i vatrogasci DVD-a Stara Subocka kako bi spriječili vodu da ne poplavi kuće. Zamjenik zapovjednika, Goran Bezenšek, kaže da su postavili više motornih pumpi na kritičnim mjestima gdje se voda iz kanala počela prelijevati u dvorišta. U uklanjanje nanesenog granja ispod kolnih mostova uključeni su i radnici „Vodoprivrede“ Novska i mještani.

Voda je nanijela i veću količinu mulja u dvorišta i po pješačkoj stazi, a ima i poplavljenih vrtova i poljoprivrednih površina. Od mještane se moglo čuti kako je napravljena regulacija korita rijeke Subocke u njenom gornjem toku kao i čišćenje kanala ali da to treba učiniti i u donjem toku. I prije je bilo sličnih situacija u ovim naseljima te je uređivanje kanala potrebno učiniti što prije. Problem je i s održavanjem kanala uz cestu,odnosno malim propustima ispod mostova za ulazak u kuće, za što bi se mogli pobrinuti i vlasnici kuća.

Na prometnici između naselja Nova i Stara Subocka, promet nie bio u prekidu, ali su postavljeni znakovi upozorenja, da bi vozači mogli prilagoditi vožnju uvjetima na cesti.

>> Snažno nevrijeme pogodilo središnju Hrvatsku, u Petrinji izvanredno stanje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije