Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Beogradski Press

Srbijanskom ministru Ivici Dačiću mafijaši prijete otmicom djece

Ivica Dačić
Pixsell
31.07.2010.
u 08:57

Kriminalci su tijekom srpnja čak obilazili i Dačićevu rodnu Žitorađu gdje su se kod mještana raspitivali o kretanju i navikama njegovih roditelja, izjavio je za Press izvor iz srbijanskoga MUP-a.

BEOGRAD - Jedan od najopasnijih srbijanskih mafijaških bosova poručio je ministru unutrašnjih poslova Srbije Ivici Dačiću da će mu oteti sina ili kćer ako policija odmah ne prekine obračun s njim, objavio je danas beogradski Press pozivajući se na izvore iz vrha MUP-a, tvrdeći kako im je poznato ime mafijaša, ali ga ne objavljuju u interesu istrage.

Pressu je jučer iz više neovisnih, odlično obavještenih izvora potvrđeno da opasni mafijaši prijete Dačićevoj obitelji i da je zbog tih pretnji MUP ovog tjedna podigao osiguranje ministrove obitelji na najvišu moguću razinu.

- I ranije je bilo prijetnji, ali ovo sada je otišlo predaleko! Kriminalci su tijekom srpnja čak obilazili i Dačićevu rodnu Žitorađu gdje su se kod mještana raspitivali o kretanju i navikama njegovih roditelja. Sumnjamo da su planirali ondje oteti Dačićevog sina koji preko ljeta često boravi kod bake i djeda. Sumnjive osobe su u lipnju više puta primijećene i legitimirane i u okolici škola i vrtića koje pohađaju Dačićeva djeca - kaže izvor Pressa iz vrha MUP-a dodajući kako je ministrova supruga dobijala prijeteće poruke. 

Nitko u MUP-u nije službeno želio komentirati naša saznanja, piše Press, ali nam je neslužbeno potvrđeno kako je zbog ovih prijetnji maksimalno pojačano osiguranje Dačićeve obitelji. Ministar Dačić jučer nije htio govoriti ovoj temi. Sigurnosni stručnjaci upozoravaju kako sve prijetnje, a posebno one upućene obiteljima dužnosnika, valja shvatiti najozbiljnije.

- Ministar policije je u svakoj državi jedan od najugroženijih, a ovdje posebno, jer je Srbija irješila obračunati se s kriminalom! Zato prijetnje koje stižu njemu, njegovoj obitelji ali i ostalim dužnosnicima treba odmah detaljno provjeriti. U to moraju biti uključene i policijske i vojne službe - kaže poliicijski ekspert Marko Nicović, a Dobrivoje Radovanović iz Instituta za kriminološka istraživanja drži kako one koje prijete odmah valja "uhititi, procesuirati i žestoko kazniti, što današnjom tehnlogijom i tehnikom nije tako teško".

Press je ranije pisao kako su se nakon početka obračuna s mafijaškim skupinama Darka Šarića i Joce Amsterdama na meti mafijaških prijetnji našli brojni dužnosnici - od predsjednika Tadića, preko ministra Dačića do ministrice pravosuđa Snežane Malović, državnog tajnika tog ministarstva Slobodana Homena i specijalnog tužitelja za organizirani kriminal Miljka Radisavljevića.

Mafijaši su snimali kuće u kojima žive, pratili su njihove najbliže suradnike i bliske prijatelje kako bi utvrdili njihov uobičajeni dnevni raspored i plan kretanja. Plan je bio da, podsjeća Press, nekoliko plaćenih ubojica, porjeklom iz Crne Gore, u sinkroniziranoj akciji ubiju one koji su označeni kao najveća smetnja i prepreka opstanku narkomreže.

Komentara 6

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
17:46 01.08.2010.

. ..Dačiću;Dačiću-ADA ZAPOČETAK VRATIŠ MOYYU DJECU Eva i Antonio PREKO SVOG VELJIKOG PRIJATELJA Tomice Karamarka. ..TITTO. ..

MA
mališa
11:34 31.07.2010.

Crna Gora - tako mala, a toliko plaćenih ubica.

AJ
Ajduk
15:18 31.07.2010.

A ko jos veruje ovom lopovu i secikesi !? Pa da ima zakona on bi vec robijao, a ne da sa mestapodprdsednika vlade i ministra policije sam sebi svakodnevno dize rejting i ubedjuje nas kako se bori protiv kriminala dok mu se konto sve vise uvecava , a kupuje firme na tudje ime sirom srbije. Nesto su se mnogo slizali ovi \" nasi \" vlastodrsci pa Evo nam uskoro Nove Yuge sve na mala vrata. Sledeciput kada pocnu da zaukavaju ratnu masineriju setite se da smo mi za njih Samo topovsko meso - jer to je opet samo pitanje trenutka kada ce ovi sto nas sada mire poceti ponovo da nas zavadjaju .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije