Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za sve generacije

Sportsko-rekreativna avantura u Općini Fužine

Foto: Općina Fužine
1/12
29.06.2023.
u 09:57

Vježbanjem na svježem zraku može pomoći u oslobađanju hormona sreće koji mogu povećati energiju i poboljšati raspoloženje.

Odvažite se ovog vikenda u Općinu Fužine i uživajte u sportsko-rekreativnoj avanturi na jezeru Lepenica, koja je začinjena atraktivnim zabavnim programom. Posjetitelje na jezeru Lepenica očekuje tradicionalno Državno prvenstvo u podvodnoj orijentaciji, u organizaciji Sportsko-rekreacijskog društva Viševica, te Sportska nedjelja, koju organizira Grill Spot & Beat Gym iz Rijeke.

Državno prvenstvo u podvodnoj orijentaciji održava se od 29. lipnja do 1. srpnja, a posjetitelji će imati priliku bodriti mlade natjecatelje tijekom njihovih ronilačkih zadataka, u kojima s kompasom pronalaze orijentire. To predstavlja istraživački izazov za ovu populaciju sportaša. Očekuje se natjecanje u više kategorija, a proglašenje pobjednika održat će se u subotu, 1. srpnja s početkom u 20 sati, stoji u priopćenju organizatora.

1/19

Podvodna orijentacija iznimno je interesantna disciplina za mlade jer potiče razvoj različitih vještina. Zahtijeva fizičku izdržljivost, koordinaciju, koncentraciju i timski rad. Mladi ljudi mogu naučiti kako koristiti ronilačku opremu, pratiti sigurnosne postupke, navigirati pod vodom, te komunicirati i surađivati s drugima. Ove vještine su korisne i mogu im pomoći u drugim aspektima života. Ujedno potiče razvoj svijesti o očuvanju okoliša, potiče samopouzdanje, educira ih o podvodnom svijetu te ima pozitivan utjecaj na fizičko i mentalno zdravlje mladih ljudi, poboljšava kondiciju, snagu te izdržljivost.

POVEZANI ČLANCI:

Sportska nedjelja

U nedjelju, 2. srpnja od 9 sati na uređenom jezeru Lepenica održat će se atraktivan sportsko-rekreativan program za sve generacije. Uživat će se u roštiljanju, natjecanju za odrasle i djecu, vožnji SUP-ovima i kajacima, te odbojci. Bit će organizirani funkcionalni treninzi na otvorenom za odrasle uz Sandy&Ricardo trening, te posebno prilagođen trening za djecu. Funkcionalni treninzi na otvorenom, između ostaloga, utječu na poboljšanje fizičke kondicije, razvoj motoričkih sposobnosti, povećanje energije i raspoloženja.

Vježbanjem na svježem zraku može pomoći u oslobađanju hormona sreće koji mogu povećati energiju i poboljšati raspoloženje. Za više informacija o bogatom programu i preporukama za izlete, posjetite Facebook stranice Ureda za turizam Općine Fužine @tfuzine.

>> VIDEO Pogodite koliko koštaju ležaljke. Molim?!': TikTokerica otišla na Hvar nakon četiri godine pa je šokirale cijene

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije