Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporni sms

Splitska policija odbacila Baldasarovu prijavu za prijetnju

željko kerum,ivo baldasar
Ivana Ivanović/PIXSELL
05.08.2013.
u 19:15

Gradonačelnik ima problema jer ne želi mijenjati prostorni plan i omogućiti vezivanje jahta na “Kerumovoj” rivi

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar podnio je tužbu protiv Mladena Bibića, organizatora diskoteke Riva, ali nakon razgovora policija je tu prijavu odbacila. Sve je počelo kada je Grad povukao već danu suglasnost za održavanje manifestacije, koju je potpisao bivši gradonačelnik Željko Kerum. Naime, kako je objasnio Baldasar, Bibić nije uplatio 75.000 kuna za korištenje rive, niti je položio jamstvo od pola milijuna kuna. Zato je zabranjeno održavanje manifestacije za koju je prodaja karata već počela.

Iživcirani Bibić poslao je sporni SMS Ani Đuldum, gradonačelnikovoj savjetnici za medije, nakon čega ga je gradonačelnik Ivo Baldasar tužio za prikrivenu prijetnju, uznemiravanje i pritisak. Bibić je zaprijetio da Đeldum neće ostati na tome mjestu u Gradu, a neće ni gradonačelnik Baldasar, kada on otkrije zakulisne igre oko otkazivanja manifestacije.

To, očito, policija nije shvatila kao prikrivenu prijetnju i za sada ne namjerava postupati. No, to nije jedini problem te vrste koji novi splitski gradonačelnik ima. Rekao je da razmišlja o podnošenju prijave zbog prijetnji i pritisaka kojima je izložen nakon što je zabranio vezivanje jahta uz zapadnu obalu, koju je Kerum uredio tijekom svog mandata, ali nije pribavio potrebne dozvole. Taj slučaj postao je i prva politička kušnja novom gradonačelniku.

Baldasar ne namjerava podržati promjenu županijskog prostornog plana kako bi se omogućilo vezivanje jahta, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo, čak i u HNS-u, koalicijskom partneru SDP-a. Upravo odlazak njihova vijećnika doveo je do gubitka kvoruma na sjednici Vijeća, nakon što su iz vijećnice otišli HDZ-ovci i Kerumovi HGS-ovci, pa odluka o neprihvaćanju županijskog plana nije izglasana.

>> Baldasar tjera jahte bogataša sa zapadne obale, Kerum šokiran

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije