Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za Marjan

Splitska oporba: Ako Fani bude gradila, i mi ćemo na prosvjed!

željko kerum, rumke, nevenka bečić, fani horvat (1)
Ivana Ivanovic/PIXSELL
15.12.2011.
u 13:31

– Odluka Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja da Grad može izdati dozvolu za gradnju na prvoj vodi primjer je političke korupcije – tvrdi Joško Dvornik iz HNS-a

Splitski oporbeni vijećnici SDP-a i HNS-a protive se izgradnji ugostiteljskog kompleksa na Marjanu, za što je dozvolu zatražila Fani Horvat, supruga gradonačelnika Željka Keruma. 

– Ako se ne obustave sve radnje vezane za izdavanje dozvole, pridružit ćemo se prosvjedima građana na Marjanu – rekao je Darko Parić, vijećnik SDP-a, koji kaže da je, ako se ovo dopusti, pitanje je li sljedeća gradnja ćevabdžinice na Peristilu.

– Odluka Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja da Grad može izdati dozvolu za gradnju na prvoj vodi primjer je političke korupcije – tvrdi Joško Dvornik iz HNS-a. Podsjetio je da je isto ministarstvo prije šest mjeseci zabranilo gradnju do donošenja Prostornog plana područja posebnih obilježja (PPPPO-a), ali nakon koalicije Kosor – Kerum, mišljenje su promijenili.

Od nove vlade i ministarstva očekuju da zaštite splitsku Park šumu.

Ako Grad Fani izda dozvolu, najavili su prijavu Ministarstvu zaštite okoliša i prostornog uređenja te traženje inspekcijskog nadzora jer bi to bilo protivno zaključku Gradskog vijeća da se dozvole neće izdavati dok se ne donese PPPPO.

Ključne riječi

Komentara 9

M3
Miške 3
14:17 15.12.2011.

Opet isto. Znali ste ,a opet ste birali u Splitu i Dalmaciji Keruma i njegovu sestru. Valjda iz dišpeta. A sada si guštajte.

VE
Vexans
14:28 15.12.2011.

Gosp.Kerum sa svojim prekobrežanima barbarizatati će Split na isti način kao što je učinio gosp.Bandić sa Zagrebom uz pomoć došla prvog,drugog. trečeg...itd. koljena.Ti ljude se ne prilagođavaju novoj sredini.Oni mrze novu sredinu zato što ih u mnogoćemu razotkriva.

VI
vidimškoj
09:16 17.12.2011.

svi branit Marjan.Dosta je samovolje tih nepismenih seljačina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije