Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bili su pothlađeni

Akcija HGSS-a uspješno završena: Na Papuku pronađena dva planinara

Preko dvjesto članova HGSS-a već peti dan traga za Poljakom koji je nestao na Biokovu
Milan Sabic/PIXSELL
13.02.2021.
u 21:32

U akciji su sudjelovali spašavatelji stanice Orahovica i Požega te rendžeri PP Papuk

Uspješno je završena akcija spašavanja HGSS-a te su pronađena dva planinara na Papuku. 

- Zbog pothlađenosti koje je uzrokovala trenutna temperatura od -10°C, prevezeni su na Jankovac kako bi se ugrijali. U akciji su sudjelovali spašavatelji stanice Orahovica i Požega te rendžeri PP Papuk, objavila je HGSS stanica Požega. 

Na teren je, kako pišu 24sata, izašlo desetak spašavatelja, a akciju je otežavao jak vjetar i debeli minus. Prema neslužbenim informacija, planinari su na putu prema Jankovcu skrenuli s označene staze, no na vrijeme su primijetili kako trebaju pomoć pa su pozvali HGSS.

U tijeku je akcija spašavanja dvoje planinara s Papuka. Na teren su upućeni spašavatelji iz stanice Orahovica i Požega. Uskoro više...

Objavljuje HGSS Stanica PožegaSubota, 13. veljače 2021.

 

Kako 24sata doznaju, planinari su se nalazili na potezu između Tromeđe i Kneževih voda, na vrlo vjetrovitom, visokom području u blizini mjesta gdje su 25. siječnja pronađena smrznuta tijela dvojice muškaraca nakon velike snježne mećave, a koji su umrli od pothlađivanja.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
22:04 13.02.2021.

Eto , i onda neka netko kaze da rendjeri nemaju svoju ulogu i nemogu biti od koristi u ovakvim situacijama! Za HGSS su vec pjesme ispjevane pa samo velika pohvala svima zajedno !

Avatar drug Joža
drug Joža
22:34 13.02.2021.

A... da sa tvoga puta ne skrenemo?

MA
MatanP
22:38 13.02.2021.

Da nisu Cehinje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije