Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potrošio novac

'Slučajni milijunaš' iz Novog Zelanda osuđen na dvije godine

'gao2_nnn_rad_240812'
24.08.2012.
u 22:46

Banka je Hui Gau na račun pogreškom uplatila 7,6 milijuna dolara, a on je novac odmah prebacio na druge račune i pobjegao

Trebao je biti milijunaš na jedan dan, ali je u pozamašnoj svoti novca koja mu je \"pala s neba\" uživao više od dvije godine prije nego što je uhićen. Novozelanđanin kineskog podrijetla Hui Leo Gao osuđen je na četiri godine i sedam mjeseci zatvora jer je pobjegao u Kinu sa 7,6 milijuna dolara koje je banka Westpac slučajno uplatila na njegov račun. Pogreška se dogodila 2009., a banka ju je uočila nekoliko dana nakon što je Gao došao u poslovnicu kako bi podigao 70.000 dolara za popravak garaže.

Provod u kockarnicama

Do tada je snalažljivi muškarac većinu novca već uspio prebaciti na druge račune i sa svojom bivšom djevojkom Karom Hurring pobjeći u Hong Kong. \"Bogati\" se par tamo provodio po kockarnicama, no zabava nije dugo potrajala. Nakon što je Kara 2011. dobila dijete, prekinula je vezu s Gaom i vratila se u Novi Zeland. Nakon povratku u domovinu uhićena je i optužena za pranje novca i prijevaru. Sud ju je ubrzo oslobodio tih optužbi jer je uspjela dokazati kako nije znala da je novac ukraden i da joj je partner rekao da ga je dobio na lutriji. Ipak, banci je morala platiti odštetu od 8000 dolara. Na novom suđenju je zbog sudjelovanja u trošenju novca osuđena na devet mjeseci kućnog pritvora.

Love više nema

Banka Westpac nije željela komentirati presudu. Poznato je jedino da su uspjeli vratiti oko dva milijuna dolara, a da traže još više od četiri. Gao je pred sudom izjavio da nije u mogućnost vratiti novac koji se od njega potražuje.

Ključne riječi

Komentara 22

AN
ančica
23:20 24.08.2012.

E budale, mogao je doći u Hrvatsku , puno bi nam pomogo. ali ni tu nebi bio siguran-----heeeeeee, nema sreće s tuđom lovom-----nikada.

TV
tvrtko
23:21 24.08.2012.

koja glupost,pa nije čovjek nikom ništa ukrao,sami su mu uplatili i što sad hoće!?

BE
belimo
23:00 24.08.2012.

Mali lopov uzeo velikom lopovu......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije