Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arbitraža

Božinović: Hrvatska ne planira jednostrane poteze u Savudrijskoj vali

savudrija
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/7
02.01.2018.
u 14:02

Božinović je rekao da će državne institucije zaštititi svakog hrvatskog čovjeka i hrvatskog ribara

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je danas novinarima da se otvoreno granično pitanje sa Slovenijom može riješiti samo bilateralnim dogovorom te da Hrvatska neće povlačiti jednostrane poteze, a znat će naći odgovor krene li druga strana u povlačenje jednostranih poteza.

"Ono što sam kazao i što hrvatska Vlada cijelo vrijeme ponavlja, ovo otvoreno granično bilateralno pitanje može se riješiti samo bilateralnim dogovorom i mislim da to danas postaje svima jasno", rekao je Božinović novinarima koji su ga na predstavljanju novosti u poslovima registracije vozila pitali kako MUP planira reagirati na kazne koje Slovenija najavljuje za hrvatske ribare u Savudriji.

"Mi smo na poziciji da nećemo i ne povlačimo nikakve jednostrane poteze, a ako druga strana bude stvarno krenula u povlačenje nekih jednostranih poteza hrvatske institucije će za to naći odgovor“, poručio je ministar.

savudrija
1/18

Upitan kako zaštititi malog čovjeka s obzirom na to da se ribari boje da će ih uhititi i pitaju se tko će im plaćati kazne, Božinović je rekao da zato postoje državne institucije koje će zaštititi svakog hrvatskog čovjeka i hrvatskog ribara.

"Naše institucije, ne samo MUP,  nego i ministarstva vanjskih poslova i pravosuđa, te uprava za ribarstvo su u intenzivnoj komunikaciji“, kazao je Božinović.

Ponovio je da ne planiraju niti će poduzeti nikakav jednostrani potez kojim bi se narušila dosadašnja praksa, a ako druga strana to bude htjela učiniti imat će spreman odgovor.

Komentara 18

DU
Deleted user
14:15 02.01.2018.

Ministre hrvatskom slobodno krecu silovatelji iz domovinskog rata, agenti udbe, udbaske ubojice, masovne ubojice abolirane, mafija ima drzavu.... a zatvarate blesavog vjeroucitelja koji ne zna sto laprda.

Avatar whack.tack
whack.tack
14:30 02.01.2018.

poznata hrvatska sutnja. po godinama m islim da ste i vi ministre bi bili tada aktivni u sutnji 1971

HA
hanzi
15:06 02.01.2018.

Gde če ga zaštititi, u Sloveniji. Ako ne prije, kršitelje če kazniti na granici. Pametan ribič če podiči u Sloveniji dozvolu, koju može po sporazumu SOPS, koji važi od dana primene AS. Te loviti po celom Piranskom zaljevu, bez kazni i straha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije