Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovor Sloveniji

MVEP: Slovenija ne može naplaćivati kazne na teritoriju Hrvatske

Savudrija
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/3
31.12.2017.
u 17:05

MVEP poziva slovensku stranu na suzdržanost, nepoduzimanje jednostranih mjera te izražava očekivanje da će u narednom razdoblju slovenska strana pokazati privrženost mirnom rješavanju otvorenih pitanja te prihvatiti da se samo konstruktivnim dogovorom može naći rješenje za otvoreno granično pitanje između dviju država

Republika Slovenija nema pravo primjenjivati svoje propise na području Republike Hrvatske, provoditi bilo kakve postupke protiv hrvatskih ribara niti naplaćivati novčane kazne, poručili su danas iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova nakon najava slovenske strane da će naplaćivati  kazne hrvatskim ribarima.

Slovenski propisi se mogu odnositi samo na stvarno područje Republike Slovenije, a ne na ono koje je zapisano u arbitražnoj odluci. Arbitražna odluka nije niti samoprovediva niti jednostrano provediva i ne može sama po sebi utjecati na promjenu granice na terenu, kažu u MVEP-u.

Savudrija
1/18

Hrvatski ribari love ribu u područjima u kojima tradicionalno ribare prije i nakon osamostaljenja dviju država 1991. godine, a nadležna tijela Republike Hrvatske u tom području obavljaju svoje  redovite poslove.​

MVEP poziva slovensku stranu na suzdržanost, nepoduzimanje jednostranih mjera te izražava očekivanje da će u narednom razdoblju slovenska strana pokazati privrženost mirnom rješavanju otvorenih pitanja te prihvatiti da se samo konstruktivnim dogovorom može naći rješenje za otvoreno granično pitanje između dviju država, dodaju sa Zrinjevca.

 

Komentara 44

DU
Deleted user
17:21 31.12.2017.

Bozinovicu zasto se dozvolili da slovenska policija uređuje u hrvatskom moru

DU
Deleted user
17:26 31.12.2017.

Po običaju opet smo podvili rep slovenci svaka dva sata bombardiraju javnost dok Plenković suti i suti.Blago nama s njim.

LU
Lujo123
19:01 31.12.2017.

podnosim anonimnu javnu prijavu DORH - u protiv nepoznatih dužnosnika koji bi trebali, ali ne štite Hrvatski suvetenitet i teritorijali integritet Republile Hrvatske dozvoljavajući okupaciju terotorija (Sveta Gera) i uplovljavanja stranih naoružanih plovola u hrvatski akvatorij. Ovakvim protuustavnim ćinjenjem ugrožavaju sigurnost i suverenitet RH za što su zapriječene drastične kazne! Za svjedoke predlažem cca 4 milijuna Hrvata!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije