Naslovnica Vijesti Hrvatska

MVEP: Slovenija ne može naplaćivati kazne na teritoriju Hrvatske

MVEP poziva slovensku stranu na suzdržanost, nepoduzimanje jednostranih mjera te izražava očekivanje da će u narednom razdoblju slovenska strana pokazati privrženost mirnom rješavanju otvorenih pitanja te prihvatiti da se samo konstruktivnim dogovorom može naći rješenje za otvoreno granično pitanje između dviju država
31. prosinca 2017. u 17:05 44 komentara 3809 prikaza
Savudrija
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Republika Slovenija nema pravo primjenjivati svoje propise na području Republike Hrvatske, provoditi bilo kakve postupke protiv hrvatskih ribara niti naplaćivati novčane kazne, poručili su danas iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova nakon najava slovenske strane da će naplaćivati  kazne hrvatskim ribarima.

Savudrija PITANJE ARBITRAŽE Predsjednik suda Europske unije otkrio u kojem slučaju Slovenija može tužiti Hrvatsku

Slovenski propisi se mogu odnositi samo na stvarno područje Republike Slovenije, a ne na ono koje je zapisano u arbitražnoj odluci. Arbitražna odluka nije niti samoprovediva niti jednostrano provediva i ne može sama po sebi utjecati na promjenu granice na terenu, kažu u MVEP-u.

Savudrija
1 / 18
Stanje u lučici Savudrija na dan kada je Slovenija objavila primjenu arbitraže

Hrvatski ribari love ribu u područjima u kojima tradicionalno ribare prije i nakon osamostaljenja dviju država 1991. godine, a nadležna tijela Republike Hrvatske u tom području obavljaju svoje  redovite poslove.​

MVEP poziva slovensku stranu na suzdržanost, nepoduzimanje jednostranih mjera te izražava očekivanje da će u narednom razdoblju slovenska strana pokazati privrženost mirnom rješavanju otvorenih pitanja te prihvatiti da se samo konstruktivnim dogovorom može naći rješenje za otvoreno granično pitanje između dviju država, dodaju sa Zrinjevca.

Karl Erjavec, slovenski ministar vanjskih poslova, optužuje Hrvatsku da negira poštovanje međunarodnog prava. Hrvatska mu ministrica uzvraća da je agresivan i bezobrazan ERJAVEC UPOZORAVA Napetosti ne prestaju: 'Hrvatska policija krši slovensku suverenost' Andrej Plenković Tjedni pregled: Toni Ivanišević Nevjerojatno koliko se ljudi upecalo na priču da će nam vratiti Inu Savudrija Silvije Tomašević Najvažnije se zapitati vrijedi li kašeta ribe ljudski život

 

Gorenje WaveActive
ONI RADE DOK SE VI ODMARATE
Kako život učiniti jednostavnijim?

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar gospar
  gospar:

  Bozinovicu zasto se dozvolili da slovenska policija uređuje u hrvatskom moru

 • Avatar gospar
  gospar:

  Po običaju opet smo podvili rep slovenci svaka dva sata bombardiraju javnost dok Plenković suti i suti.Blago nama s njim.

 • Lujo123:

  podnosim anonimnu javnu prijavu DORH - u protiv nepoznatih dužnosnika koji bi trebali, ali ne štite Hrvatski suvetenitet i teritorijali integritet Republile Hrvatske dozvoljavajući okupaciju terotorija (Sveta Gera) i uplovljavanja stranih naoružanih plovola u hrvatski akvatorij. Ovakvim protuustavnim ćinjenjem ugrožavaju ... prikaži još! sigurnost i suverenitet RH za što su zapriječene drastične kazne! Za svjedoke predlažem cca 4 milijuna Hrvata!