Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turističko vijeće

Slavoniji za brendiranje 612.000 kuna, a u 2019. možda i Dani turizma

Slavonija
Ivica Galovic/PIXSELL
27.06.2018.
u 20:19

Ako Slavonci pokažu da ih mogu organizirati, bit će to netipični Dani turizma, ali ja ću ih podržati, obećao je ministar Gari Cappelli.

Za brendiranje Slavonije i izradu strateško marketinškog plana turizma pet slavonskih županija izdvojit će se 612.000 kuna, a taj će dokument izraditi Institut za turizam. Izradu strategije turizma Imotske krajine, odnosno tamošnjih pet općina i jednog grada, financirat će se s 228.000 kuna, odlučilo je Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice.

– Pridružujemo se naporima Vlade, koja za projekt Slavonija izdvaja dvije milijarde kuna. I Slavonija i područje TZ Imota su nam dva važna pilot-projekta – kazao je ministar turizma Gari Cappelli, koji je jučer potvrdio da se za 2019. ozbiljno razmišlja o održavanju Dana turizma, skupa turističkih radnika s nekoliko tisuća sudionika, upravo u Slavoniji.

– Idući tjedan idemo u Osječko-baranjsku županiju, tražit ćemo dodatne informacije oko smještaja da vidimo je li to izvedivo. U tom bi slučaju Dani turizma mogli biti netipični, možda u dvije županije, i dulji nego obično, ali ako Slavonci pokažu da to mogu organizirati, ja ću ih podržati – obećaje Cappelli.

Inače, Turističko vijeće jučer je odlučilo s devet milijuna kuna podržati turističke projekte u nerazvijenim područjima te isto toliko novca izdvojiti za potporu turističkim manifestacijama.

Također, s 4,2 milijuna kuna Vlada i Hrvatska turistička zajednica podržat će i sedmodnevnu Ultru, a sedamstotinjak tisuća kuna bit će izdvojeno i za ljetni rad na našoj obali 84 policajca iz 17 zemalja. Među njima će prvi put biti i policajci i iz Kine.

Doprinos promociji trebali bi dati i jučer imonovani direktori HTZ-ovih predstavništava u šest europskih zemalja.

Predstavništvo u Austriji preuzet će tako zaposlenik Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Branimir Tončinić, u Češkoj poduzetnik Dubravko Miholić, dok u Ljubljani ostaje dosadašnja direktorica Metka Bradetić.

Novi direktor predstavništva u Švedskoj je Vedran Sušić, koji dolazi iz hotelijerskog biznisa, a na čelo mađarskog ureda Hrvatske turističke zajednice dolazi Ivana Herceg, dosadašnja direktorica Turističke zajednice Jastrebarskog.

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Šangaju, koje će biti otvoreno u studenom, vodit će Franka Gulin, koja živi u Kini, a PR-om i medijima se bavi i na sadašnjem poslu.

Slavonija
1/3

Komentara 3

KR
Krotila
23:13 27.06.2018.

Slavoniji dani poljoprivrede,pa onda tUrizma....

Avatar nekakav
nekakav
07:33 28.06.2018.

slavonija ima puno toga za ponuditi. i nudi. al svi više vole kupiti u dućanu vino i meso, kulen, šunku... nema tu kruha. u dalmaciji će biti teško.

MS
Miljenko_Smoje_Jr.
15:29 03.07.2018.

Novoizabrani direktor predstavništva HTZ-a za Češku i Slovačku Dubravko Miholić, je propali hrvatski turistički "investitor" (hvali se iskustvom u turističkom sektoru, hospitality management), a nije uspio profitabilno "rentati" 1. vlastitu kuću u Istri, i sada se iz svog uspješnog PR i lobističkog sektora prebacuje u državni. Nema garancije kako će taj mediokritet upravo sada, osim za isključivo vlastitu korist, dobroga donijeti hrvatskom gospodarstvu. Novo izabrana direktorica u Kini, Franka Gulin osim što pet godina živi u Pekingu te se bavi, uz ostalo, novinarstvom i digitalnim marketingom, a osim nekoliko stranih jezika govori i mandarinski, nema nikakvo relevantno iskustvo u gospodarstvu. Također je HTZ napravio niz proceduralnih natječajnih i evaluacijskih pogrešaka i propusta, tako da je izbor kandidata nelegitiman. GOSPODO ELITE POTRUDITE SE JAČE!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije