Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESICA DOMOVINSKOG POKRETA

Škoro otkrio tko je pokušao trgovati s njegovim ljudima: 'Bilo je to u 9. izbornoj jedinici'

Foto: Dnevnik.hr
06.07.2020.
u 15:04

"U zbore se skočilo naglavačke, u okruženju straha i neizvjesnosti. Pojavio se jedan novi izraz 'osoba od povjerenja', tako možete glasovati ako imate osobu od povjerenja".

U ponedjeljak u 14:30 održana je presica Domovinskog pokreta na kojoj je govorio čelnik Miroslav Škoro

Imam i ja papir, rekao je novinarima prije početka konferencije za medije čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, aludirajući očito na Davora Bernardića, sada bivšeg čelnika SDP-a.

"Zadovoljni smo s brojem mandata, osvojiti ih 16 nije mala stvar s obzirom da postojimo 50-ak dana. Oni koji kose političku travu godnama nisu osvojili ništa ili vrlo malo. Čestitam relativnom pobjedniku Andreju Plenkoviću, zahvaljuejm svim našim volonterima, i čestitam svim ljudima na listama, posebno onima koji su na listama Domovinskog pokreta", rekao je Škoro. 

Istaknuo je kako je iznednađen brojem mandata koje je osviio HDZ.

"Nema osobe koja nije iznenađena rezultatima anketa, mi tvrdimo da bi trebalo ozbiljnije regulirati rad i brojke koje se iznose u javnost i onda se ta javnost modelira. Mi smo legalisti, ali neke stvari su indikativne. Imali smo nepravilnosti i fizički nasrtaj na promatrača, to je neprihvatljiivo", rekao je Škoro pa dodao:

„U izbore se skočilo naglavačke, u okruženju straha i neizvjesnosti. Pojavio se jedan novi izraz 'osoba od povjerenja', tako možete glasovati ako imate osobu od povjerenja. Htio bih da mi to netko pojasni, na pozive mnogi iz izolacija, samoizolacija, karantena, nisu mogli glasovati. Bilo je čudnih situacija kada je hrvatska dijaspora htjela glasati, general Željko Glasnović, čini mi se da mu nedostaje 11 glasova, ali kada se zbroji čini se da zahvaljujući izbornom zakonu nije prošlo kako bi trebalo proći“.

Novinari su ga potom upitali o vrbovanju i pokušaju trogvine s nekim njegovim ljudima s liste u Dalmaciji, a o čemu je Škoro nedavno govorio i obećao da će sve kazati nakon izbora.

"Da, bilo je vrbovanja i to od strane HDZ-a. Riječ je o 9. izbornoj jedinici, ali ta osoba koju se vrbovalo nije ušla u Sabor pa nije u redu da sada otkrivam identiet. Na listi ima 14 ljudi, možda i vi možete malo ispitati o kome se radi. Ali ja vam svečano obećajem da ću, ako mi ta osoba dosputi, sve kazati", kazao je Škoro i potom se osvrnuo na pitanje što u Hrvatskoj treba prvo napraviti.

„Problemi su legalističke i strukturalne prirode, dok imamo ovakav izborni zakon ne možemo dobiti prave reprezente za Hrvatski sabor. Dijaspora, za koju neki pompozno govore kako je ima skoro isto kao Hrvata u Hrvatskoj, izašlo je samo 28.000 birača. Izborni zakon moramo promijeniti, vidjet ćemo što će napraviti ovi koji se prezentiraju kao suverenisti koji će voditi zemlju, treba uvesti elektroničko glasovanje, naročito pošto imamo tako veliku dijasporu. Ima još stvariu koje nas zanimaju, Zakon o obnovi Zagreba i Ovršni zakon, ali idemo po redu“, rekao je.

Izrazio je i žaljenje zbog propasti pregovora s Mostom.

"Iz ovoga smo izvukli pouku. Da smo išli zajedno sad bismo imali više mandata i situacija bi možda izgledala drukčije. No, što je tu je", zaklučio je čelnik Domovinskog pokreta. 

Podsjetimo, Domovinski pokret, prema rezultatima koje je objavio DIP, osvaja 16 saborskih mandata. U Sabor ulaze Miroslav Škoro, Ivan Penava, Karolina Vidović Krišto, Ante Prkačin, Željko Sačić, Krešimir Bubalo, Marijan Pavliček, Ružica Vukovac, Ruža Tomašić, Zlatko Hasanbegović, Hrvoje Zekanović, Vesna Vučemilović, Stjepo Bartulica, Davor Dretar, Mario Radišić i Milan Vrkljan.

Ruža Tomašić u Sabor dolazi tek iduće godine nakon što odradi, kako je kazala, posao u Europskom parlamentu. 

Komentara 115

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
16:50 06.07.2020.

meni je zastrašujuće kak je ušla ova iz nekakve radničke fronte!pa tko je njoj dal glas?!

DU
Deleted user
15:50 06.07.2020.

Ovaj rezulat je povijesni za Hrvatsku desnicu, HSP je najviše imao 8 zastupnika u saboru, a Domovinski pokret je sada dobio duplo više, također ne treba zanemartiti da se i Most profilirao kao desna stranka pa je taj rezultat još veći.

BL
Blacknemesis8
15:38 06.07.2020.

Ajajaj...sta sve nemoz cuti. Ali, za pocetak, u samo 50 dana skupit ljude i stranku i dobit toliko mandata....respekt,...znaci, postat 3. snaga. To nije mala stvar i nije uopce los rezultat. Dragi Škoro i drustvo, Svaka Cast, na osvojenim 16 mandata. Bit ce zanimljivo u Saboru svakako. Bravo .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije