Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kandidatkinja HNS-a najbolje je prošla u velikim gradovima

Škare Ožbolt nije razočarana; Pusić se nadala boljem rezultatu

Vesna Pusić
Foto: Pixsell
1/2
Autori: Ivanka Toma, Sandra Veljković
27.12.2009.
u 22:29

Na temelju svojih rezultata Vesna Pusić je rekla kako je nedvojbeno da je HNS treća politička snaga u Hrvatskoj i da je vrlo stabilna na toj poziciji centra.

- Nadala sam se boljem rezultatu, ali i do kraja se nadam da će biti bolje – bila je prva reakcija Vesne Pusić koja je zadovoljna svojom kampanjom navodeći kako je pokazala što je Hrvatska mogla imati.

Prema informacijama iz njezina stožera, predsjednička kandidatkinja, koja je prema prvim izlaznim anketama dobila 7,5 posto glasova birača, najbolje je prošla u velikim gradovima.

Na temelju svojih rezultata V. Pusić je rekla kako je nedvojbeno da je HNS treća politička snaga u Hrvatskoj i da je vrlo stabilna na toj poziciji centra.

U svojem izbornom stožeru, u hotelu Internacional, Vesna Pusić pojavila se već u 19 sati, kada se okupio i stranački vrh HNS-a, predsjednik Radimir Čačić, glasnogovornik kampanje Boris Blažeković, glavni tajnik HNS-a, Srećko Ferenčak i drugi.

U stožeru se moglo vidjeti i Jozu Radoša, a svratio je i predsjednik GOLJUP-a, Zoran Pusić, te Milorad Pupovac, koji je donio travaricu. Kako je večer odmicala, u stožeru Vesne Pusić bilo je sve veselije i sve više ljudi, a V. Pusić bila je i zvijezda plesnog podija.

- Nisam razočarana. Raspored kandidata slagali su mediji. Izabrali su favorite, a birači su ih samo slijedili – komentirala je nezavisna kandidatkinja Vesna Škare Ožbolt osvojeno pretposljednje mjesto i 1,89 posto glasova.

Okružena suradnicima i obitelji, uz glazbu Manu Chaoa, istakla je kako su mediji, posebice privatni, bili selektivni te upozorila kako njezine poruke nisu stigle do birača. U vrijeme krize, kazala je, nije ulagala u promidžbu, a u medijima nije bila u ravnopravnoj poziciji.
- Izbori su nelegalni, no sankcija nema. Pod hitno treba mijenjati Izborni zakon.

Na pitanje koga će sada podržati, Škare Ožbolt kaže da "mora prespavati". O kvaliteti kandidata, smatra, govori i slab odaziv na glasanje: 
- Blokirali su one koji su mogli stimulirati građane. Kod ostalih su glasači prepoznali stranačke interese ili novac.

- Svi kukaju za poštenijim političarem. Ja nisam ništa uzela, a imala sam rezultate. Pitam se kakvi su to snovi o idealnom političaru – kaže te zaključuje:
- Ovo nije Hrvatska koju želim. Ne odustajem, idem dalje u borbu za bolju Hrvatsku.

Komentara 16

OB
-obrisani-
02:35 28.12.2009.

jel, drugi krug očekivala!? pa nju ni dečki u kraju nisu htjeli drugi krug, ni kad je mlađa bila...

PR
Protivcenzure
20:52 27.12.2009.

koja će nesumnjivo imati uspjehe kao njegovo ministarstvo ili predsjednička kandidatura.

DU
Deleted user
00:03 28.12.2009.

teza:pussy Pusic je dobila 7,5% glasova previse....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije