Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRUMP NE BRINE

Sj. Koreja 'uspješno' ispalila novi tip projektila kao odgovor na sankcije

Sjevernokorejski pokusi
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
09.06.2017.
u 09:29

Sjeverna Koreja je u četvrtak "uspješno" ispalila novi tip projektila zemlja - more

Sjeverna Koreja je u četvrtak "uspješno" ispalila novi tip projektila zemlja - more, objavila je u petak službena agencija KCNA.

Lansiranje izvedeno u četvrtak bilo je "ispitivanje nove krstareće rakete zemlja - more", navodi agencija, dodajući da je raketa "točno locirala i pogodila mete".

Kako navodi KCNA, ta moćna raketa može pogoditi svaki neprijateljski brod koji bi pokušao napasti Sjevernu Koreju.

Južnokorejsko ministarstvo obrane priopćilo je u četvrtak ujutro da je Sjeverna Koreja ispalila salvu krstarećih raketa zemlja - more, manje od tjedan dana nakon pooštravanja međunarodnih sankcija Pjongjangu kao odgovor na nedavne pokuse s balističkim projektilima.

Pjongjang je od početka 2016. izveo desetke raketnih i dva nuklearna pokusa. Sjeverna Koreja želi proizvesti interkontinentalni balistički projektil (ICBM) s nuklearnom bojnom glavom kojim će moći gađati američki kontinent.

Američki predsjednik Donald Trump je rekao da takav projektil "neće stići" do Amerike jer će ga američki proturaketni sustavi na vrijeme presresti.

UN-ovo Vijeće sigurnosti prošli je petak jednoglasno prihvatilo nove sankcije protiv dvadesetak sjevernokorejskih dužnosnika i tvrtka.

 

Komentara 4

AA
aabbcc
13:59 09.06.2017.

Samo naprijed, sloboda naroda je najvece bogatstvo !

DU
Deleted user
12:23 09.06.2017.

Trump ne brine, ma isto ih ne dira. Laje sa vremena na vrijeme ali ih zaobilazi u sto sirem krugu. a onoga jadnog Sadama Huseina na laznjaka su izbombardirali.

Avatar davcro
davcro
10:02 09.06.2017.

Prijateljski pozdravi i čestitke Sjevernoj Koreji na uspješnom testiranju projektila nove generacije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije