Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova provokacija

Sjeverna Koreja ispalila nekoliko krstarećih raketa zemlja-more

Sjeverna Koreja
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
08.06.2017.
u 08:47

Testiranje je obavljeno manje od tjedan dana nakon što su dodatno pooštrene međunarodne sankcije protiv Pjongjanga zbog nedavna ispaljivanja balističkih raketa.

Sjeverna Koreja ispalila je nekoliko krstarećih raketa zemlja-more čime je ponovno željela pokazati da je spremna nastaviti, unatoč upozorenjima, s programima naoružanja, objavilo je južnokorejsko ministarstvo obrane.

To je testiranje obavljeno manje od tjedan dana nakon što su dodatno pooštrene međunarodne sankcije protiv Pjongjanga zbog nedavna ispaljivanja balističkih raketa.

"Sjeverna Koreja je jutros ispalila nekoliko neidentificiranih projektila, vjerojatno krstarećih raketa zemlja-more, iz mjesta nedaleko Wonsana", obalnog grada na istoku zemlje, objavilo je ministarstvo.

To testiranje projektila kratkog dometa čini se da ne predstavlja kršenje rezolucije UN-a, rekao je glasnogovornik južnokorejske vojske.

Komentara 3

ST
strsljen2013
09:19 08.06.2017.

I ja sam jutros prilikom izlaska, na stubištu ispalio projektil. Stao, pogledao da li ima nekoga i polako ga pustio kroz gaće. Sada očekujem reakciju zbog puštanja bojnih otrova i remećenja javnog mira.

KI
kimi
09:48 08.06.2017.

Zašto je to provokacija? Pa te rakete su odbrambeno oružje u čemu je tu problem?

GV
golub Vaso
11:43 08.06.2017.

opet Koreja provocira u korejskom moru, sram ih bilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije