Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVA NAKON POTRESA

Sirijski dječak se snimao ispod ruševina: 'Ne znam hoću li preživjeti ili umrijeti'

Foto: Screenshot
1/14
08.02.2023.
u 14:50

Na snimci se čuju i glasovi susjeda koji se nalaze ispod ruševina, a u jednom trenutku sve se zatreslo. - Evo ga opet! Evo ga opet! - rekao je dječak nakon čega je prekinuo snimanje.

Potresne snimke i fotografije dolaze s područja pogođenih razornim potresima. Stižu i užasne brojke o smrtno stradalima u Turskoj i Siriji, a strahuje se da će brojke biti još veće. Spasioci su u utrci s vremenom i, unatoč teškim uvjetima, tragaju za preživjelima ispod ruševina.

Na društvenim se mrežama pojavila snimka sirijskog dječaka koji se snimao pod ruševinama zgrade u kojoj je živio.

- Ne znam hoću li preživjeti ili umrijeti. Ako se video bude dijelio, to znači da sam preživio - rekao je dječak na snimci.

Na snimci se čuju i glasovi susjeda koji se nalaze ispod ruševina, a u jednom trenutku sve se zatreslo.

- Evo ga opet! Evo ga opet! - rekao je dječak nakon čega je prekinuo snimanje.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan objavio je da je broj poginulih u potresu u ponedjeljak dosegao 8.754. U kombinaciji s 2.470 poznatih smrtnih slučajeva u Siriji, to dovodi ukupni službeni broj mrtvih na 11.224.

Svjetska zdravstvena organizacija sugerira da bi konačan broj mogao narasti i do 20.000. Potres slične veličine u regiji 1999. ubio je najmanje 17.000 ljudi. U svojim je izjavama turski predsjednik priznao da je bilo problema s hitnim službama u prvim satima nakon potresa, ali je dodao da je sada vrijeme za jedinstvo, te je osudio "provokatore", pozivajući ljude da slušaju samo službene izvore informacija. Turska policija privela je nekoliko osoba zbog objava na društvenim mrežama o potresu.

1/16
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar ZLO
ZLO
15:34 08.02.2023.

Ni milimetar Amerikanci neće da popuste sankcije Siriji..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije