Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Satima nakon katastrofe

VIDEO Čuda u Siriji i Turskoj: Djevojčica 17 sati štitila mlađeg brata pod ruševinama

Sirija potres
Foto: Twitter/Screenshot
1/6
08.02.2023.
u 13:49

Nadljudske napore spasilačkih timova u Turskoj i Siriji srećom prate i lijepe vijesti. Tako su usprkos svim šansama spasioci u Siriji iz ruševina izvukli djevojčicu nakon čak 40 sati od potresa, dok su u Turskoj nakon 53 sata iz ruševina izvukli bebu.

Spasilački tim nevladine organizacije Bijele kacige objavio je video na kojem se vidi kako su spasioci nakon 40 sati izvukli djevojčicu iz ruševina jedne kuće. Unatoč tome što je dva dana bila zatočena pod ruševinama djevojčica nije teže ozlijeđena. Snimka je nastala u gradu Salkin, u provinciji Idlib. U Siriji je broj žrtava dosegao 2470, javlja AFP. Spasilačke ekipe nevladine organizacije Bijele kacige objavile su da je najviše žrtava na dijelu koji kontrolira sirijska vlada. Stotine ljudi i dalje su pod ruševinama, a prošlo je više od 50 sati od potresa. Sirija moli svijet za ukidanje sankcija toj zemlji kako bi pogođenima potresm pomoć bila lakše dostavljena. 

Majka i sin spašeni nakon 47 sati

U srijedu rano ujutro, spasilačke službe u Turskoj iz ruševina stambene zgrade izvukle su dječaka i njegovu majku, potvrdio je NBC.

Navode da se radi o trogodišnjaku. On i majka proveli su 47 sati pod ruševinama u gradu Adiyamanu.

Djevojčica 17 sati štitila mlađeg brata pod ruševinama

Društvene mreže od jučer obilazi snimka dvoje djece koji su proveli 17 sati zarobljeni u ruševinama u Siriji. Prema stranim medijima, radi se o sedmogodišnjoj djevojčici i njenom mlađem bratu, iako neki izvori navode da je riječ o dvije djevojčice.

Video je mnoge raznježio ali i rastužio, jer je djevojčica vrlo pažljivo cijelo vrijeme rukom branila glavicu mlađeg djeteta od betona pod kojim su bili stisnuti. Lokalni mediji javljaju da su oboje oslobođeni te primaju medicinsku pomoć na sigurnom.

U Turskoj spašena beba

Jednogodišnja beba čudesno je spašena iz ruševina 53 sata nakon potresa u gradu Sanliurfa, u Turskoj. Beba je preživjela s lakšim ozljedama i prebačena je u bolnicu. Spašena je i bebina majka. Sanliurfa je jedan od deset turskih gradova koje su teško pogodila dva jaka potresa.

Sirija potres
1/16

Prema službenim podacima, u potresima koji su u ponedjeljak pogodili Tursku i Siriju poginulo je više od 8.700 ljudi, a deseci tisuća su ozlijeđeni.

Dječaku davali vodu iz čepa boce

U turskoj provinciji Hatay, jednoj od najteže stradalih u potresu, u ruševinama je ostao zarobljen i mali Muhammed, dvogodišnji dječak iz Sirije. Spasioci su ga uspjeli izvući iz ruševina gotovo 45 sati nakon potresa. Dok su ga izvlačili davali su mu vodu iz čepa od boce. 

Spašena cijela obitelj 

U Siriji je iz ruševina spašena cijela obitelj, otac i dvoje male djece. Spasioci i civili klicali su kada su ih izvukli iz urušene stambene zgrade u Bisini. Otac, sin i kćer, bili su zarobljeni dva dana pod ruševinama. Video koji su snimile Bijele kacige prikazuje uspješno izvlačenje popraćeno burnim slavljem. 

 

Komentara 2

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
12:14 08.02.2023.

Humanitarne udruge mole Amerikance da dignu sankcije protiv Sirije da mogu uvoziti humanitarnu pomoć – Amerikanci hladnokrvno odbili!

Avatar patkovic
patkovic
14:00 08.02.2023.

izvuku nekog mučenika i viču - alah agbar , jezivo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije