Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica stradanja

Sibinjske žrtve simbol su domoljubne svijesti i pravedne borbe Hrvata

sibinjske žrtve
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/8
19.02.2016.
u 16:32

Sibinjske žrtve već godinama predstavljaju simbol domoljubne svijesti i pravedne borbe hrvatskoga naroda za slobodu i samostalnost

Svečanim programom danas je obilježena 81. obljetnica stradanja sibinjskih žrtava.

Riječ je o tragičnom događaju iz veljače 1935. godine, kada su, kao žrtve jugoslavenske žandarmerije, život izgubila osmorica seljaka iz sibinjskog kraja. Sibinjske žrtve već godinama predstavljaju simbol domoljubne svijesti i pravedne borbe hrvatskoga naroda za slobodu i samostalnost.

Upravo iz tog razloga općina Sibinj 19. veljače obilježava kao svoj dan. U sklopu programa održan je drugi memorijalni polumaraton "Putevima sibinjskih žrtava" od Jakačine Male do Sibinja, a ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u središtu sela izaslanstva su položila vijence i zapalila svijeće.

>>Josipović prvi put na obljetnici Sibinjskih žrtava

Komentara 14

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
17:57 19.02.2016.

uvijek je bilo medju nam ljudina, medjutim vecina je beskicmena i antihrvatski orjentirana

AN
antezxy
17:41 19.02.2016.

Eto,kao i svake godine se piše i spominju Sibinj i Sibinjske žrtve a nitko ne spominje selo Grižiće gdje su žrtve pokopane i gdje se nalazi spomenik sa njihovim imenima i prezimenima.Tužno i jadno.Moja malenkost je iz tog malog selaa Grižići i koliko sam upoznat jedino je pokojni predsjednik Tuđman bio na njihovom grobu u ranim 90-tima.

HO
homofob
17:38 19.02.2016.

I to su bili ustase zar ne drugovi krkani?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije