Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Nadam se brzom i efikasnom sankcioniranju ovih velikohrvatskih 'junačina'

Smatra da "tužno i žalosno" što još, kako kaže, očito postoje oni koji ne shvaćaju da se rat vodio protiv "onih koji su provodili velikosrpsku politiku na hrvatskom teritoriju".
22. kolovoza 2019. u 18:22 36 komentara 3364 prikaza
Goran Pauk
Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/11

Župan Šibensko- kninske županije, Goran Pauk, jučerašnji je napad u Uzdolju nazvao "hladnim tušem" te da su sav rad i uložen trud zasjenjeni iživljavanjem, kaže, skupine pijanih i maskiranih faca.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac posjetio je Uzdolje kod Knina NAPAD U UZDOLJU Pupovac: 'Ovo se nije događalo ni u najtežim poratnim vremenima'

"I ove godine sam, po treći put, bio na liturgiji Preobraženja Gospodnjega u Manastiru Krka uz ugodno domaćinstvo vladike Nikodima Kosovića, Episkopa Dalmatinskog. Velika pravoslavna svetkovina s lijepom liturgijom na otvorenom prostoru manastira.
Uglavnom, veliko bogatstvo naroda šibensko-kninskog je u njegovoj raznolikosti. A te razlike su male i uz to pripadamo istoj kršćanskoj obitelji u kojoj razlike i različitosti ne bi trebale biti čimbenik razdvajanja već spajanja i skladnog zajedničkog življenja, a time i dobar temelj budućeg razvoja", napisao je župan Pauk u svojoj Facebook objavi.

Uzdolje: U restoranu Petko napadnuti ljudi koji su gledali nogometnu utakmicu 'NAPAD NA HRVATSKE GRAĐANE' Milanović o napadima kod Knina: Zakrabuljeni klošari, u herojskoj formaciji 'dva na jednoga'

Kazao je kako je u tom duhu ručao te kad je nakon dva dana stigao kući, dočekao ga je "hladan tuš".

"Sve ono što činiš i radiš u duhu zajedništva ostane zasjenjeno divljanjem i iživljavanjem skupine pijanih i maskiranih faca nad ljudima srpske nacionalnosti koji su u kafićima, u Uzdolju i Đevrskama, družili se gledajući nogometne utakmice Zvezde i zamislite, Dinama", napisao je Pauk.

Smatra da "tužno i žalosno" što još, kako kaže, očito postoje oni koji ne shvaćaju da se rat vodio protiv "onih koji su provodili velikosrpsku politiku na hrvatskom teritoriju".

"...govoriti drugačijim jezikom, navijati za drugi klub, slušati drugačiju glazbu ili biti Srbin u Hrvatskoj nije velikosrpska politika nego demokratska tekovina za koju smo se isto tako borili", stoji u Paukovoj objavi.

"Zato se nadam brzom i efikasnom sankcioniranju ovih velikohrvatskih "junačina", dodaje na kraju objave.

VIDEO Pupovac o napadima

COTRUGLI Business School
TOP MENADŽERI
Kako uštediti 2000 € i besplatno u Hrvatskoj isprobati vodeći MBA program regije?

A1 izdvaja za Vas

  • Shalan:

    Način na koji se ovo potencira, ide na živce. A ne podržavam uopće ove "kafanske borce". Možda, kad bi država sankcionirala ispade protiv Hrvatske, neki ne bi osjećali potrebu da ju "brane". A tu prvenstveno mislim na ispade tipa članaka ... prikaži još! - "ustaška zastava" - za povijesni grb i zastavu i slično.

  • GandalfovBrat:

    kad kažeš velika hrvatska da li pod tim misliš na viroviticu, karlovac, karlobag?

  • markro3:

    Manastir je izvor četnikovanja. Njega nije potrebno komentirati.