Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJAVA

Sestri prodao poslovni prostor 2,5 milijuna kuna jeftinije?

03.07.2002.
u 00:00

ZAGREB - Zbog zloporabe stečaja, zagrebačka policija nakon kriminalističke obrade dovršene 28. lipnja osumnjičila je Zvonimira Gucića (33). Kako su jučer izvijestili u PU zagrebačkoj (rekli su samo inicijale), ustvrđeno je da je Gucić kao član Uprave i direktor Trgovačkog društva "Naprijed" - industrija konfekcije Zagreb, 20. travnja 1998. sklopio predugovor o kupoprodaji nekretnina sa svojom sestrom Cicilijom Gucić. Nakon toga je 28. rujna 1998. sa sestrom sklopio ugovor o prodaji nekretnina poslovnog prostora u Vlaškoj 129 u Zagrebu, ukupne površine 186 četvornih metara. Taj je poslovni prostor dotad bio u vlasništvu društva "Naprijed". Ugovorom ustvrđena cijena bila je 980.000 kuna, što je 2,474.000 kuna manje od vrijednosti nekretnine ustvrđene procjenom nadležne ispostavne porezne uprave.

Potom je K. Gucić lažno prikazao da postoji dužničko-vjerovnički odnos "Naprijeda" i "Nik trgovine Zagreb". Dio kupoprodajne cijene od 864.000 kuna C. Gucić uplatila je na žiroračun "NIK trgovine", koje je u njezinu vlasništvu, a ne na račun "Naprijeda".

Tako je Z. Gucić, koji je znao za prezaduženost "Naprijeda" zbog kredita u Zagrebačkoj banci, ali i drugim vjerovnicima, u očitoj suprotnosti s urednim gospodarenjem, umanjio imovinu "Naprijeda" i otuđio nekretninu u korist svoje sestre.

Preko odvjetnice Snježane Gašić, koja zastupa Z. Gucića, pokušali smo s njim stupiti u kontakt. Ona je rekla da od nas prvi put čuje za ovu kaznenu prijavu. Z. Gucić je na godišnjem odmoru i ni ona, kao njegova odvjetnica ne može do njega. (aka)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije