Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STALNO NA CESTI

SDP optužuje Karlovačku županiju za rastrošnost

zupanija automobili
Dominik Grgurić/Pixsell
04.03.2010.
u 08:43

Lani su četiri automobila bila na raspolaganju 24 sata dnevno županu, njegovim zamjenicima i predsjedniku Županijske skupštine - ove godine bit će ih pet.

Karlovački župan Ivan Vučić tvrdi da je "škrt" i da njegove službe štede gdje god mogu. Ipak, čini mi se da izvještaj Županije o tome koliko je lani trošeno za službene automobile i gorivo ne govori u prilog tvrdnji o štednji, rekao je na sjednici Županijske skupštine Pero Karmelić, vijećnik SDP-a. U voznom je parku Županije 11 službenih automobila.

 I udruge ih koriste

 Lani su radnim danima 24 sata dnevno četiri bila na raspolaganju dužnosnicima - županu, zamjenicima i predsjedniku Skupštine. Ostalih sedam koristili su za dnevne potrebe pročelnici, ali i djelatnici drugih udruga ili ustanova vezanih uz Županiju - Razvojna agencija, Turistička zajednica županije, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima, Centar za psihosocijalnu pomoć Karlovac, Udruga slijepih Karlovca i županije. U 2009. je 11 automobila prešlo 248.683 kilometara, a potrošeno je 20.919 litara goriva.

 – Po tim podacima, jedanaest je automobila dnevno prelazilo više od 1000 kilometara, što mi se čini previše za djelatnike Županije – kazao je Pero Karmelić.

 Smanjili troškove

 Bernardo Pahor, zadužen za protokol u Županiji, kaže da su automobili korišteni isključivo za potrebe Županije te da su svi troškovi transparentni i može ih se provjeriti. Djelatnici nekih odjela, posebno Odjela za prostorno uređenje i izdavanje dozvola za gradnju, ponekad čitav dan provedu na terenu – kazao je B. Pahor.

 – Lani smo na troškovima za automobile i uštedjeli. U 2008. je 11 automobila napravilo gotovo 280.000 kilometara i potrošilo 23.300 litara goriva – rekao je Bernardo Pahor.

 Ove će godine pet dužnosnika koristiti automobile 24 sata dnevno.

Komentara 1

Avatar Glina74
Glina74
16:53 04.03.2010.

249.000 :11auti =22.000na godinu:sa 220radnih dana= 200kilometara na danja znači oni se samo vozikaju a i idu na zakuske a kada rade molim lijepo. ako voze po gradu i po selima ne smiju voziti brže od 50km na sat too znači da provode po 4 sata samo u autu a gdije su kojekakova svečana otvaranja radiova i sakuske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije