Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBOJSTVO NOVINARA

Saudijski princ: Dogodilo se pod mojim nadzorom, zbog toga sam odgovoran

Foto: WALEED ALI/REUTERS/PIXSELL
26.09.2019.
u 14:44

Nakon skoro godinu dana saudijski princ Muhamed bin Salman konačno priznaje odgovornost za ubojstvo novinara Jamala Khashoggija.

U novom intervjuu za PBS-ov dokumentarac "Princ saudijske Arabije" princ Muhamed bin Salman je priznao da je odgovoran za ubojstvo novinara Jamala Khashoggija koje se dogodilo prošle godine. 

Princ Salman do sada nije javno govorio o ubojstvu u saudijskom konzulatu i Istanbulu. Njegovo ubojstvo pobunilo je bijes diljem svijeta i Muhamed bin Salman nije posjetio ni Europsku uniju ni Sjedinjene američke države nakon incidenta. Taj događaj je ostavio velik trag na reputaciji Saudijske Arabije i otežao mnoge ekonomske planove. 

U početku je vlada Saudijske Arabije negirala da se išta dogodilo. Nakon što su dokazi postali neopovrgljivi počeli su tvrditi da su ga ubili pobunjenici. Također postoje dokazi da je bivši prinčev savjetnik, Saud al-Qahtani, dao naredbu napadačima preko Skypea piše Reuters

Khashoggijevo tijelo je zadnji put viđeno 2. listopada prošle godine, navodno raskomadano, u konzulatu u Istanbulu nakon čega je nestalo.

-Dogodilo se pod mojim nadzorom, zbog toga sam odgovoran- rekao je Muhamed bin Salman za PBS.

Na pitanje kako se to moglo dogoditi bez njegovog saznanja princ je jednostavno odgovorio- Imamo 20 milijuna ljudi i 3 milijuna državnih službenika.-

Jedanaest osumnjičenika je suđeno u tajnosti. Zbog toga UN traži istragu princa Muhameda i njemu bliskih državnika. 

Dokumentarac će biti objavljen 1. listopada, na obljetnicu Khashoggijeva ubojstva. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije