Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed putnika

Sastavili su loš vozni red kako bi imali opravdanje za ukidanje pruge

prijevoz
17.05.2010.
u 16:17

U HŽ-u tvrde da je doista u pitanju samo obnova pruge, ali ne znaju kada će radovi početi jer potrebnih 160 milijuna kuna u ovoj godini nemaju. Kad se novac osigura, na pruzi će se raditi punih 16 mjeseci.

Dvadesetak roditelja okupilo se jučer na željezničkom kolodvoru u Čaglinu, nezadovoljni odlukom da će vlakovi do daljnjega, zbog obnove pruge, prestati prometovati na liniji od Pleternice do Našica, a da će se putnici prevoziti autobusom. Dočekali su autobus koji je u Čaglin došao umjesto vlaka iz pravca Našica u 11.45 sati uvjereni kako je ova odluka Hrvatskih željeznica zapravo najava trajnog ukidanja pruge.

– U ovim selima je oko 2000 stanovnika među kojima je 760 umirovljenika, a njih 300 ima mirovinu manju od tisuću kuna. Kako će plaćati skupi autobus ako ne bude vlaka – upitala je Amalija Fridrih.

– Kažu kako je malo putnika u vlaku, a sastavili su vozni red koji nikome ne odgovara. Đački vlak kreće ujutro u 5.13 sati, što je za njih prerano, pa tko može radije ide skupim autobusom do Požege – rekla je Renata Fumić. Desetak srednjoškolaca potvrdilo je da im vozni red ne odgovara.

– Dođemo u Požegu u 6.30 sati, a nastava nam počinje u 8 – rekao je Josip Gočanin.

Načelnik Općine Čaglin Ivan Đurina za obustavu prometovanja vlakova doznao je s internetskih stranica HŽ-a.

– Ovo je najnerazvijeniji dio županije i eventualno ukidanje pruge dodatno bi otežalo život ovdašnjim ljudima – rekao je I. Đurina. U HŽ-u tvrde da je doista u pitanju samo remont pruge, ali ne znaju kada će radovi početi jer potrebnih 160 milijuna kuna u ovoj godini nemaju. Kad se novac osigura, na pruzi će se raditi punih 16 mjeseci. Prometovanje je, kažu, obustavljeno već sada jer je zbog dotrajalosti pruge ugrožena sigurnost putnika.

Ključne riječi

Komentara 5

IV
Ivekivek
07:37 25.05.2010.

Nije moglo bolje ni završiti dok Barišić iz požeške željezničke stanice pravi vozni red koji ne odgovara ni radnicima ni učenicima. A tko će se onda voziti tim vlakom. Prvo maknuti barišića, uskladiti vozni red sa školama i potrebama radnika i putnici će se brzo vratiti jer je vlak povoljniji od autobusa. A barišić poslati na platni spisak onih za koje i radi - APP.

DU
Deleted user
12:49 18.05.2010.

sad će app dignit cjene karata, jer im je neisplativo vozit djecu i ostale u Požegu

JU
julika22
14:58 18.05.2010.

dok nekome ne smrkne drugima ne svane. doista je šteta da je pruga ukinuta,o tome se pričalo 25godina ali nitko nije imao hrabrosti to napraviti. u bivšem sistemu se Armija zauzela za opstanak pruge danas je to nemoguća misija,nikome ona ne treba,jednostavno neisplativo kako za putnike tako i za transport. što ljudima reći nego trebali ste se ukrcati na taj posljednji vlak pa u veći grad preseliti. taj kraj je poznat kao hrvatsko Kosovo malo ga što može oživjeti i spasiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije