Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Šarov nije uspio, uginuo je u vinkovačkom skloništu

Nije pokazivao znakove bolesti, u utorak je još dobio antidot terapiju, rekao nam je Ilija Stević, vlasnik skloništa. No, kasno navečer bio je mrtav
23. ožujka 2017. u 18:57 4 komentara 934 prikaza
Šarov
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/2

Deveti dan nakon što su psi koji su živjeli u dvorištu na periferiji Vinkovaca pojeli meso pripremljeno specijalno za njih, začinjeno otrovom, Šarov je uginuo.

Iako su nam iz skloništa Tip-Tip, u kojem su pse zbrinuli, prošli tjedan rekli da psi ne pokazuju nikakve znakove bolesti, odnosno nema krvarenja ni anemije, Šarko, kako su ga oni nazvali, uginuo je u utorak 21. ožujka kasno navečer. Upravo on, za razliku od Žuće, imao je dosta otrova u stolici, a kad je pronađen cijela njuška bila mu je crvena. Obojica su tada nešto slabije jeli, a prema riječima vlasnika skloništa bili su u posebnoj prostoriji koja ima ispust i zajedničku kućicu.

- S obzirom da je riječ o psima nepoznata vlasnika, moraju 10 dana biti u izolaciji, a tek 20 dana od hvatanja mogu se udomljavati. Jedino ako se pojavi vlasnik mogu odmah iz skloništa, no tada on mora platiti sve troškove - rekao nam je prošli tjedan Ilija Stević, dr. vet. med, vlasnik skloništa. Kako Šarov tijekom utorka nije pokazivao znakove trovanja, jeo je i normalno se prošetao, misli da je uginuo od nekog drugog razloga.

- Zbog toga je lešina poslana na razudbu u Veterinarski zavod Vinkovci, gdje bi trebali utvrditi uzrok uginuća. Nalaz bi trebali stići za pet do šest dana. Pas je inače još i u utorak primio antidot terapiju - ističe u svom odgovoru Ilija Stević.

Šarov nije dočekao dan da iziđe iz skloništa, za Žuću još postoji nada. Postoji li nada da institucije kazne i onoga tko ih je otrovao? Da konačno pokažu zašto postoje zakoni, da nisu tu samo zato da se krše. Da konačno zaštite one slabije, koji se sami ne mogu štititi. To im je, uostalom, i posao za kojeg ih plaćamo.

<<u-nedjeljno-jutro-dok-je-grad-jos-spavao-sarov-i-zuco-su-otrovani

Od jutra gužve na naplatnoj postaji Lučko u oba smjera
kolona prema moru na Bregani
Nesvakidašnji potez muškarca u gužvi mnoge iznenadio: 'Njemu će biti super', 'Svaka čast'
One Minute Sculptures
Cijenjeni umjetnik
Erwin Wurm u Laubi: Budite dio uzbudljivog umjetničkog događaja u Zagrebu
 • Avatar fredi
  fredi:

  Sramota da su ovi bezdušni "ljudi" još na slobodi!

 • Avatar eti
  eti:

  Kosa mi se na glavi digne kada netko na svaki članak o kućnim ljubimcima spomene gladnu djecu Afrike. Dajte se više resetirajte! Postoji pojam u ljudskom jeziku koji se zove "empatija", što nažalost nije karakteristika svih pripadnika ljudske vrste (i ... prikaži još! to mogu razumjeti), jer da je, ne bi bilo ni otrovanih pasa, a ni djece po sirotištima. Dakle, i gladna djeca u Africi, i bosa djeca u sirotištima, i napuštene i bolesne životinje su produkt samo jedne životinjske vrste - čovjeka. I zato ne kenjajte vi lažni moralisti i ne prozivajte ljude koji čine nešto humano i plemenito za one koji sebi ne mogu pomoći, a koje ste upravo vi i ovakvi kao vi stvorili, nego pronađite u sebi trunku onoga "što čovjeka čini Čovjekom"! E to se zove evolucija!

 • evropljanin:

  Eto sada divni covjek koji je to napravil budi sretan. Napravio si zaista veliko djelo. Dali si sretan?